Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

Eminescu în limbile lumii

Data
Access
gratuit
Loc
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, începând cu ora 11:00, Universitatea Ştefan cel Mare Suceava (USV) te invită la masa rotundă internațională pe tema Eminescu în limbile lumii și o expoziție de carte eminesciană.

La eveniment vor lua parte poetul cernăuțean Vasile Tărâțeanu, membru de onoare al Academiei Române, și Cristinia Paladian, lector universitar dr. la catedra de filologie română și clasică a Universității Naționale „Yurii Fedkovici” din Cernăuți. Din partea USV, vor prezenta comunicări prof. univ. dr. Albumița-Muguraș Constantinescu și lector univ. dr. Daniela Hăisan. Moderatorul întâlnirii va fi prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, prorector al USV.

În cadrul aceleiași manifestări, asistent univ. dr. Gina Puică, de la Lectoratul de limbă română al USV de la Cernăuți, va prezenta volumul lui Alain Montandon Despre ospitalitate. De la Homer la Kafka (Institutul European, 2015), tradus, prefațat și adnotat de Muguraș Constantinescu, pentru care traducătoarei i se va înmâna Premiul pentru traducere din partea reprezentanței sucevene a Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România.

Invitații și publicul prezent la masa rotundă vor avea de asemenea ocazia să admire o expoziție de carte consacrată lui Mihai Eminescu, organizată de Stela Purici, șefa compartimentului Comunicarea Colecțiilor din cadrul Bibliotecii Universității Ștefan cel Mare Suceava.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.