Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Festivalul Luminii

Data

Organizaţia Naţională Cercetaşii României, filiala Suceava, organizează duminică, 07 Decembrie 2008, între orele 18:00 – 20:00, prima ediţie a Festivalului Luminii în Suceava. Tinerii din organizaţie vor aprinde, în zona Prefecturii Suceava, 5.000 de cutiuţe – gulguţe cu lumânări aprinse (gulguţa fiind un suport de hârtie creat după tehnica origami) şi vor servi trecătorii cu ceai cald.

Printre activităţile la care publicul sucevean este invitat să participe se numără un concert de muzică folk susţinut de elevi de la Palatul Copiilor Suceava, dansuri şi obiceiuri tradiţionale din Vama, colinde oferite de elevii Seminarului Teologic, numere susţinute de clovni, o expoziţie inedită de fotografii cu tematica Cercetaşii şi desene ale copiilor de la Şcoala Miron Costin Suceava.

Ideea festivalului a apărut în anul 2004 şi aparţine unui grup de tineri din Cluj, oraş în care Festivalul Luminii se află la a patra ediţie.

În acest an, pentru prima dată, evenimentul se organizează sincron, în nouă oraşe din ţară: Suceava, Cluj-Napoca, Bucureşti, Timişoara, Miercurea Ciuc, Oradea, Târgu-Jiu, Târgu Mureş şi Tulcea.

Festivalul Luminii încearcă să promoveze valorile spirituale neglijate în societatea contemporană, precum gândirea pozitivă, încrederea şi altruismul, dar, în acelaşi timp, este şi o oportunitate pentru promovarea tinerilor artişti locali.

Festivalul nu ar fi fost posibil fără sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Palatului Copiilor Suceava, SAM Iorgu G. Toma Vama şi Şcoala cu clasele I-VIII Miron Costin Suceava.

via Monitorul de Suceava

Promo

Comentarii (1)

  1. theStick

    eu poate o sa merg la aia din bucuresti, ca la suceava sigur nu o prind. sunt curios cum o sa fie… ;)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.