Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Flit ’08

Data

Sub egida Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, vineri, 27 Iunie 2008, începând cu ora 11:00, la Galeria Bucovina din incinta Palatului Administrativ Suceava, va avea loc deschiderea oficială a expoziţiei de caricatură intitulată Flit ’08.

Expoziţia reuneşte circa 100 de caricaturi semnate de graficienii satirici Radu BERCEA şi Iulian DZIUBINSCHI.

Am putea spune că „dă cu flit” cu precădere lumii politice, care şi-a exhibat „desuurile” în perioada electorală, atenţionându-i totodată pe actorii acestei scene, care-au jucat recent în piesa alegerilor locale, dar şi pe cei care se pregătesc pentru spectacolul din această toamnă, indiferent de culoarea lor, că ochiului vigilent al caricaturistului nu-i scapă nimic.

Sub semnul heraldic al ciolanului, care se circumscrie lumii politice din care se recrutează cavalerii ciolaniadei (cei care se înfruntă în lupta electorală în care cică ei, ca aleşi, ne reprezintă şi se duelează pentru binele nostru) sunt semnalate cu umor situaţii care nu au nevoie de nume sau localizări şi sunt creionate portrete de personaje mai mult sau mai puţin identificabile.

Radu Bercea şi Iulian Dziubinschi, călare pe Rosinanta caricaturii, împung cu vârful peniţei balaurul politic. O expoziţie care, cel puţin celor care nu fac parte din lumea politică, le oferă prin „datul cu flit” singura satisfacţie.

Tiberiu COSOVAN

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.