Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Frühlingssinfonie

Data

Luni, 5 Octombrie 2009, începând cu ora 18:00, la Casa Prieteniei Suceava se va putea urmări producţia cinematografică Frühlingssinfonie (Simfonia Primăverii) în regia lui Peter SCHAMONI.

Frühlingssinfonie este un film german din anul 1983 care descrie relaţia dificilă dintre tânăra pianistă Clara şi compozitorul şi pianistul Robert SCHUMANN. Această producţie reprezintă expresia unor trăiri şi pasiuni intense. Pe de o parte este vorba despre dragostea lui Robert SCHUMANN pentru Clara iar pe de cealaltă parte sunt sentimentele la fel de puternice care oscilează între ură şi iubire ale tatălui Clarei care nu acceptă iubirea dintre cei doi tineri. Filmul este aşadar un amestec extraordinar între dragoste, rivalitate, sacrificiu, dezamăgire dar şi dăruire şi pasiune.

Toate personajele au însă o pasiune comună: muzica. Acţiunea filmului se bazează pe fapte reale, descriind cele mai importante momente din viaţa marelui compozitor şi pianist german – Robert SCHUMANN.

Evenimentul face parte din proiectul Serile Filmului German, iniţiat de Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben în colaborare cu Departamentul de Germanistică al Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, continuă în această toamnă cu o nouă serie de filme germane de calitate.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.