Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Ziua Comemorării Holocaustului

Data

Începând din anul 2004, Guvernul României a stabilit că ziua de 9 octombrie să fie Ziua Comemorării Holocaustului în ţara noastră. Ziua aceasta a fost aleasă la propunerea Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului în România.

Semnificaţia acestei zile este legată de începerea deportării evreilor de pe teritoriul României în Transnistria, în anul 1941, ca urmare a planului Germaniei naziste şi al statelor aliate ei, de persecutare şi exterminare a evreilor.

Acest moment va fi marcat de către Secţia de Istorie a Complexului Muzeal Bucovina, printr-un colocviu cu titlul Holocaustul în cuvinte şi imagini, de organizarea lui ocupându-se muzeograf Cristina PÎNZARU. Evenimentul se va desfăşura în sala de festivităţi de la Muzeul de Istorie, începand cu ora 11:00.

Vor susţine prelegeri Dr. Daniel HRENIUC (director al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Suceava), Sorin GOLDA (profesor, preşedintele Comunităţii Evreieşti Suceava), Cristina PÎNZARU (muzeograf, Complexul Muzeal Bucovina Suceava).

Vor fi proiectate şi două filme documentare despre destinul tragic al evreilor din anii celei de a doua conflagraţii mondiale.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.