Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Hard & Soft

Data
Loc
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)

În perioada 12-17 Mai 2014, la Universitatea Ştefan cel Mare Suceava va avea loc concursul internațional studențesc de calculatoare intitulat Hard & Soft, ediția a XXI-a.

Concursul a debutat în 1994 cu sprijinul profesorului John MILNER de la City University din Londra, în calitate de președinte al juriului pentru primele nouă ediții ale concursului. Începând din anul 2003, coordonarea activității de jurizare a fost asigurată de profesorul Timothy HALL de la Universitatea din Limerick, Irlanda. Concursul Hard&Soft a devenit o competiție internațională respectabilă, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studențești. De-a lungul timpului, echipe din principalele centre universitare din România, alături de reprezentanţi ai mai multor universităţi partenere din Europa, s-au confruntat, la Suceava, cu provocări tehnice spectaculoase.

La ediţia 2014 a concursului s-au înscris 14 echipaje – nouă echipaje din ţară (Cluj-Napoca și Oradea cu câte un echipaj, București, Timișoara, Iaşi și Suceava cu câte două echipaje) şi patru echipaje din străinătate (Beihang – China, Cernăuţi – Ucraina, Chişinău – Republica Moldova și Ilmenau – Germania). Echipele formate din câte patru studenți vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate, care vor necesita cunoștințe avansate din domeniile știința calculatoarelor, inginerie electronică și automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare, și nu numai.

Pentru ediţia 2014 juriul concursului este format din Timothy HALL, Universitatea din Limerick, Irlanda – președinte, Ciaran MacNAMEE, Kevin JOHNSON, de la aceeași universitate, Florin PRUTIANU şi Kristijan VIDEC de la ServiceXpert GmbH Munchen, Germania, în calitate de membri.

Concursul beneficiază de sprijinul Ministerului Educației Naționale, al Consiliului Judeţean Suceava, al Primăriei Suceava şi al Consiliului Local Suceava, precum şi al unor firme care se implică şi în organizarea de workshop-uri adresate studenţilor de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

Prezentarea practică a temelor-proiect – un adevărat spectacol al produselor la cheie, puse în funcţiune – va avea loc vineri, 16 Mai 2014, începând cu ora 14:00, în Atrium din Corpul E.

Festivitatea de premiere se va desfăşura vineri, 16 Mai 2014, începând cu ora 16:00, în Aula din Corpul E.

Fotografii

Fotografii realizate de Leea Onufrei.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.