Orașul SUCEAVA

Fii unic!

Implică-te! Suceava în imagini

Lecţia de iluzionism

Data
Loc
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)

Sâmbătă, 2 Iunie 2012, începând cu ora 17:00, Auditoriumul Joseph Schmidt din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava te invită la spectacolul de teatru Lecţia de iluzionism.

Un eveniment teatral în premieră absolută la Rădăuţi şi Suceava, spectacolul Lecţia de iluzionism, după Teatru descompus de Matei Vişniec, în regia lui Octavian Jighirgiu, prezintă publicului rădăuţean şi sucevean treisprezece module despre metafizicul fiinţei umane, care prind viaţă în interpretarea actorilor Laura Bilic – câştigătoarea premiului pentru Cea mai bună actriţă la Gala Tânărului Actor HOP, Mangalia, 2010 şi Octavian Jighirgiu, actor, regizor si profesor la Universitatea de Arte George Enescu Iasi, câştigător al Premiului UNITER pe anul 1996 şi Diploma Şcolilor de Teatru pentru spectacolul Bine, mamă, da’ ăştia povestesc în actu’ doi ce se-ntâmplă-n actu’ntâi de Matei Vişniec – 1997. Octavian Jighirgiu deţine şi Premiului pentru cel mai bun rol masculin la Festivalul Studenţesc de Teatru de la Sibiu, pentru rolul GRUBI din piesa Bine, mamă, da’ ăştia povestesc în actu’ doi ce se-ntâmplă-n actu’ntâi de Matei Vişniec – 1995, precum şi Premiul al II–lea pentru interpretare masculină la Festivalul Studentesc de Teatru Primul Rol Iaşi, pentru rolurile fiul, tatăl, soțul din piesa Caii la fereastră de Matei Vişniec – 1996. Octavian Jighirgiu a efectuat turnee în Serbia, Ucraina, Lituania, Austria, Germania, Franţa, Anglia, SUA, Republica Moldova, precum şi în numeroase oraşe din ţară. Din 1996 este membru UNITER. Între 1996 şi 1999 a fost distribuit în mai multe roluri în filme produse de casele de film Atlantis Film şi Parafilm, Bucureşti.

Evenimentul se desfăşoară sub egida Clubului Rotary Suceava Bucovina, care implineşte la începutul lunii iunie zece ani de existenţă.

Născut la Rădăuţi, pe 29 Ianuarie 1956, Matei Vişniec este scriitor şi jurnalist român, membru al Uniunii Scriitorilor din România (1984). A urmat şcoala primară, ciclul elementar şi liceul la Rădăuţi, apoi Facultatea de Filosofie şi Istorie a Universităţii Bucureşti. A debutat ca poet în 1980, dar marea sa pasiune a rămas teatrul. Stabilit la Paris din 1987, Matei Vişniec este considerat cel mai valoros dramaturg român al momentului. Piesele care-i poartă semnătura sunt jucate în peste 40 de ţări, din Romania până în Japonia, din Elveţia până în SUA şi Canada. Majoritatea dramaturgiei sale a văzut lumina tiparului în Franţa şi în România. În prezent este angajat la Radio France Internationale – Secţia Română. În 2009 Matei Visniec a primit Premiul European acordat de Societatea Autorilor şi Compozitorilor Dramatici din Franţa (SACD) pentru întreaga sa activitate. În Romania i s-a decernat Premiul pentru Dramaturgie al Uniunii Scriitorilor (de mai multe ori), Premiul UNITER şi Premiul pentru Dramaturgie al Academiei Române.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.