Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Lecţie demonstrativă de pictură icoană în tehnică bizantină

Data
Access
gratuit
Loc
Muzeul Național al Bucovinei

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, începând cu ora 16.00, Muzeul Bucovinei te invită la o Lecţie demonstrativă de pictură icoană în tehnică bizantină susţinută de doamna Marieta Iliese – absolventă a Facultăţii de Teologie din Iaşi, Secţia Restaurare icoane.

Subiectul demonstraţiei va fi o icoană a Sfântului Nicolae pictată „da capo al fine”, ocazie cu care vor putea fi urmărite toate etapele de pictare specifice tehnicii bizantine.
Doamna Marieta Iliese stăpâneşte o tehnică simplă şi extrem de eficientă de predare având o experienţă de 15 ani de susţinere a cursurilor de tehnica pictării  icoanelor bizantine în Olanda.
Evenimentul se adresează publicului adult.
Invitaţi să participe la această activitate sunt profesorii şi învăţătorii din Suceava, dar şi publicul larg, care au astfel ocazia să-şi completeze cunoştintele, să-şi dezvolte aptitudinile şi creativitatea sau poate deveni un start într-o nouă profesie. Intenţia pictoriţei este de răsturna perspectiva având în noua imagine, copii privindu-şi părinţii sau bunicii învăţând.
Nu doar tehnica, ci şi ritualul care se aplică de-a lungul lecţiei, fac din cursurile doamnei Marieta Iliese o atracţie de care puteţi avea parte şi dumneavoastră. Pentru a vă convinge, vă invităm să răspundeţi provocării noastre de a participa la demonstraţia care va avea loc la muzeu.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.