Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

LHCb@InternationalMasterclass

Data
Loc
Planetariul și Observatorul Astronomic Suceava

Vineri, 3 Martie 2017, începând cu ora 9:30, Planetariul și Observatorul Astronomic te invită la evenimentul intitulat LHCb@InternationalMasterclass, ediția a III-a.

Acest eveniment de popularizare a fizicii și a cercetării științifice în rândul elevilor de liceu are loc în cadrul programului de participare a României la CERN cu sprijinul LHCb Collaboration și International Particle Physics Outreach Group.

Acțiunea se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XII și le permite de-a lungul unei zile să ia contact cu mediul de cercetare de la CERN, de pe platforma Măgurele și de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Pe durata acestei zile, elevii vor avea ocazia să audieze cursuri despre particule elementare și energiile înalte, să participe la analiza datelor reale achiziționate în experimentul de energii înalte LHCb, să discute rezultatele obținute prin videoconferință cu cercetătorii de la CERN, precum și cu colegii acestora din alte centre științifice (Florența, Barcelona, Paris, Cincinnati) care sunt parte în programul “LHCb@InternationalMasterclass”.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.