Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Noaptea Cercetătorilor 2015

Data
Access
gratuit
Loc
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)

Vineri, 25 Septembrie 2015, începând cu ora 16:00, la Universitatea Ştefan cel Mare Suceava va avea loc evenimentul intitulat Noaptea Cercetătorilor, ediția a X-a.

Noaptea Cercetătorilor este organizată la Suceava pentru al patrulea an consecutiv, sub egida Uniunii Europene și patronajul Ministerului Educației Naționale, de către echipa la nivel național #Researchers4Humanity și organizatorii locali Societatea Ştiinţifică Cygnus – centru UNESCO, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Primaria Municipiului Suceava.

În zona Hands On echipe de cercetare din instituţii locale vor arăta și demonstra cum evoluează experimentele și lucrările lor de cercetare. Observațiile astronomice și atelierele de radioastronomie, aplicațiile de bio-ecologie, experimentele de nanotehnologie, robotică și experimentele de LeapMotion vor fi doar câteva dintre activitățile pregatite de către partenerii locali. Dupa cum îi spune și numele, este zona în care participanții au voie să atingă exponatele, să contribuie la experimente, să interacționeze cu cercetătorii.

În zona dedicată cercetării în Uniunea Europeană, participanții vor putea afla despre cele mai noi tendințe în cercetare la nivel european, își vor testa cunoștințele de cultură generală și vor putea participa la o tombolă europeană.

Cei mici se vor delecta și vor învăța prin joc o mulțime de lucruri interesante despre sistemul solar, fizică, chimie, roboți și multe altele, în zona SCI FUN. În această zonă sunt programate o aventură 3D prin Sistemul Solar, workshopuri de reciclare creativă, un scrable uriaș, concursuri.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.