Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Observatorul Astronomic – 30 de ani de activitate

Data
Access
gratuit
Loc
Planetariul și Observatorul Astronomic Suceava

Observatorul Astronomic din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava aniversează vineri, 14 Decembrie 2012, începând cu ora 10:00, 30 de ani de activitate.

Observatorul Astronomic şi-a deschis porţile pentru publicul larg pe 4 Ianuarie 1982 ca parte componentă a Muzeului Judeţean Suceava. Anual, Observatorul Astronomic este văzut de un număr de aproximativ 20000 de vizitatori. De-a lungul anilor, Observatorul Astronomic Suceava a fost vizitat de o serie de personalităţi din domeniul astronomiei şi cosmologiei din ţară şi străinătate, precum cosmonautul Dumitru Prunariu şi astronautul Charles Duke, dar şi de diverse delegaţii oficiale. În anul 1984 Observatorul din Suceava a găzduit a VIII – a conferinţă pe probleme de fizică şi evoluţia stelelor a academiilor unor foste ţări socialiste, prezidată de Ala Masevici, preşedinta Comitetului ONU în lupta pentru pace.

Începând cu anul 2008, Observatorul Astronomic a trecut în administraţia Universităţii Ştefan cel Mare, care păstrează rolul iniţial de educaţie astronomică la toate nivelurile, adăugând şi componenta de cercetare ştiinţifică.

Invitaţi: Alexandru Mironov, care va conferenţia despre Anul Marte, Marc Ulieriu şi Cătălin Beldea de la revista Ştiinţă şi Tehnică care vor conferenţia pe tema În goană după eclipsă, prezentând experienţele trăite la eclipsa de Soare din 13 Noiembrie 2012, observată în Australia.

În cadrul aniversării va fi expusă publicului o colecţie de ziare şi publicaţii în care este oglindită activitatea de educaţie astronomică la Suceava pe parcursul celor trei decenii.

La eveniment sunt invitaţi să participe foştii angajaţi ai Observatorului, colaboratorii de ieri şi de azi, precum şi toţi cei pasionaţi de astronomie.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.