Orașul SUCEAVA

Creează!

Implică-te! Suceava în imagini

Omul și cartea

Data
Access
gratis
Loc
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)

Joi, 10 Martie 2016, începând cu ora 17:00, Universitatea Ştefan cel Mare Suceava (USV) te invită la evenimentul intitulat Omul și cartea alături de profesorul universitar doctor Mihai Iacobescu.

Acest evenimentinaugurează seria de manifestări „Omul şi cartea”, organizate de către colectivul bibliotecii universitare sucevene. Invitaţi la întâlnire sunt foştii studenţi ai domniei sale, actualii studenţi şi doctoranzi ai USV, cadrele didactice universitare şi din preuniversitar, prietenii din domeniul culturii şi reprezentanții mass-media.

Întreaga carieră a prof. univ. dr. Mihai Iacobescu este legată de Alma Mater Sucevensis, unde a scris sute de studii, articole şi volume. În istoriografia română vor rămâne lucrări de referinţă volumele sale: România şi Societatea naţiunilor, 1919-1929 (Bucureşti, 1988), primul volum Din istoria Bucovinei, 1774-1862. de la administraţia militară la autonomia provincială (Bucureşti, 1993), capitolele privitoare la Bucovina din ediția Istoria românilor apărută sub egida Academiei Române. În domeniul Istorie profesorul Mihai Iacobescu a coordonat un număr de 29 teze de doctorat, a îndrumat numeroase lucrări de licenţă şi disertaţii elaborate de studenţii Facultăţii de Istorie şi Geografie şi ai Facultăţii Ştiinţe ale Educaţiei, a coordonat zeci de lucrări pentru obţinerea gradului I în învăţământ.

În perioada 1990-1992, Mihai Iacobescu a fost ales senator în Parlamentul României şi a făcut parte din Comisia de elaborare a Constituţiei României. După revenirea în mediul universitar, profesorul universitar a fost ales şef al Catedrei de Istorie (1993-1995), decan al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe (1995-1999) şi al Facultăţii de Istorie şi Geografie (1999-2001), prorector al USV (2001-2004). În anul 2008 a fost desemnat şef al Şcolii doctorale de istorie.

Profesorul Mihai Iacobescu este unul din cei mai fideli cititori, dar şi unul dintre „patronii” bibliotecii universitare, donând pentru fondurile acesteia peste 2000 de volume preţioase.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.