Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Patrimoniul cultural din Bucovina, moștenirea noastră comună

Data

Complexul Muzeal Bucovina Suceava împreună cu partenerul său de partea română, Consiliul Judeţean Suceava şi partenerul ucrainean, Muzeul Regional Cernăuţi, desfăşoară în perioada 18 Octombrie 2007 – 18 Octombrie 2008 proiectul transfrontalier Păstrarea şi valorificarea patrimoniului cultural mobil din Bucovina, proiect finanţat de Uniunea Europeană, prin finanţare PHARE în valoare de 58.646 euro. Proiectul se desfăşoară în cadrul Programului de Vecinătate România-Ucraina 2004-2006, Componenta PHARE CBC 2005.

Proiectul îşi propune să apropie instituţii de cultură, muzee aflate de o parte şi de alta a graniţei (Complexul Muzeal Bucovina Suceava şi Muzeul Regional Cernăuţi) şi să întărească relaţiile interumane, prin organizarea de cursuri de informare şi instruire profesională în domeniul conservării şi restaurării patrimoniului cultural comun.

În cadrul proiectului, la activitatea 7, este prevăzută realizarea a două expoziţii cu obiecte de patrimoniu comun celor doua părţi implicate, expoziţii care se vor desfăşura concomitent de o parte şi de alta a graniţei la sediul celor două instituţii implicate în proiect.

Astfel, în data de 19 Iunie 2008, începând cu ora 12:00, la Muzeul Regional din Cernăuţi va avea loc vernisajul expoziţiei Patrimoniul cultural din Bucovina, moştenirea noastră comună.

De partea română, la Muzeul de Istorie din Suceava, vernisajul expoziţiei Patrimoniul cultural din Bucovina, moştenirea noastră comună va avea loc în data de 20 Iunie 2008, începând cu ora 12:00.

Publicitate

Comentarii (1)

 1. Eugenia Starcea, Chisinau

  Am vizitat Sucesva si am ramas surprinsa da spiritul national care domineste acolo, frumusetea si unicitatea obiectelor de cultura, istorie, peisaja..
  Felicit persoanale care au contribuit la realizarea proiectului cultural pe care il urmarim de la distanta.
  La 1 decembrie 2005 am, organizat la Chisinau un festival al cantecului patriotic romanesc „Hai sa dam mana cu mana” la care am avut invitati din Bucuresti şi Braila.
  Am vrea sa stabilim relatii si cu organizatii de la Suceava pentru o eventuala colaborare.
  Va multumesc pentru eventualul raspuns
  Date de contact: starcea_e@yahoo.fr
  tel: 0 373 22 235 275
  mob. 0373 797 74 459
  Eugenia Starcea, pres. AO „Basarabia Crestina”
  consilier municipal,
  specialist principal la Directia Generala Educatie, Tineret si Sport

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.