Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Săptămâna Naţională a Voluntariatului

Data
Access
gratuit
Loc
Suceava

În perioada 9-15 Mai 2011, la Suceava va avea loc prima ediţie a Săptămânei Naţionale a Voluntariatului.

Centrul de Voluntariat CEM Origini Verzi Suceava împreună cu alte organizaţii şi ONG-uri şi institutii din Suceava vor participa proactiv la seria de activităţi organizate împreună cu ceilalţi promotori.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului este un eveniment naţional care îşi propune să mobilizeze cât mai multe persoane care să contribuie activ la dezvoltarea comunităţii din care fac parte, dar şi a societăţii.

Seria de evenimente dedicate Săptămânei Naţionale a Voluntariatului este rezultatul parteneriatelor dintre ONG-urile si institutiile din oraşul Suceava: Centrul de Voluntariat CEM Origini Verzi, CENRES, AREAS, KULT-ART, CFECAS, Clubul Împreună, GIRB, AIESEC, Asociaţia Educatorilor Suceveni, Asociaţia ProAnima, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Suceava , Inspectoratul de Politie a Judetului Suceava, PAPI Candesti, PAPI Arbore.

Luni, 9 Mai 2011, începând cu ora 12:00, activitatea va avea loc în Parcul Şipote sub denumirea Parcul Şipote – Parc European şi presupune realizarea de şabloane de către copii, tineri sau adulţi despre cum şi-ar dori să arate parcul lor – eveniment organizat de Centrul de Voluntariat Suceava, DJTS Suceava, AREAS, CFECAS şi Clubul Împreună. De asemenea, vor avea loc şi campanii de informare despre cetăţenia activă şi europenă, despre ce înseamnă să fii cetăţean activ în Uniunea Europeană, tocmai pentru a marca Ziua Europei.

Marţi, 10 Mai 2011, începând cu ora 12:00, în Parcul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, vor avea loc acţiuni de promovare a voluntariatului organizate de Centrul Voluntariat Suceava, DJTS Suceava, GIRB, AIESEC, AREAS (flash-mob, lanţ de voluntari).

Miercuri, 11 Mai 2011, începând cu ora 12:00,în Parcul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, se va desfăşura un curs de multiplicare şi informare a Serviciului European de Voluntariat (SEV) susţinut de Centrul de Voluntariat CEM Origini Verzi Suceava şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Suceava.

Joi, 12 Mai 2011, începând cu ora 11:00, va avea loc o acţiune susţinută de IPJ Suceava, Departamentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Activitatea va avea loc în cadrul campaniei de prevenire a consumului de plante cu efect halucinogen Împreună pentru siguranţa copilului tău. O altă activitate este organizata de Asociaţia Educatorilor Suceveni cu tema Voluntariatul, oportunitate de dezvoltare personală începând cu orele 18:00, la Colegiului National Dimitrie Cantemir Suceava.

Vineri, 13 Mai 2011, începând cu ora 10:00, vor avea loc activităţi de prevenire şi informare asupra pericolelor consumului de droguri în cadrul proiectului Fii cool fără droguri, în localitatea Candesti. Un alt eveniment este o lansare de carte – Civic Participation, organizată la Liceul cu Program Sportiv şi Asociaţia Educatorilor Suceveni, începând cu ora 17:00.

Sâmbătă, 14 Mai 2011, începând cu ora 10:00, la Shopping City Suceava, vor avea loc activităţi organizate de Asociaţia ProAnima (târg de adopţii gratuite de câini şi pisici; colectă pentru animalele din adăpostul din Lunca Sucevei). De asemenea, începând cu ora 10:00, Asociaţia Educatorilor Suceveni va organiza la Liceul cu Program Sportiv Suceava se va desfăşura o întâlnire pe tema De ce voluntar în România.

Duminică, 15 Mai 2011, începând cu ora 13:00 se vor desfasura acţiuni de ecologizare a parcului in localitatea Arbore.

Activităţile desfăşurate in cadrul Săptămânei Naţionale a Voluntariatului au rolul de a evidenţia importanţa voluntariatului în cadrul societăţii.

Datorită faptului că anul 2011 este Anul European al Voluntariatului, organizarea unei Săptămâni Naţionale a Voluntariatului este nu doar o acţiune care să sublinieze importanţa voluntariatului în cadrul societăţii, ci şi promovarea acestuia ca modalitate de responsabilitate socială individuală şi colectivă. De asemenea, prin organizarea unei Săptămâni a Voluntariatului intenţionăm să promovăm conceptul şi practica voluntariatului activ, dar şi valorificarea potenţialului uman existent la nivelul fiecărei comunităţi sociale.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.