Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Tigrul din orașul nostru

Data
Loc
Teatrul Municipal Matei Vișniec

Sâmbătă, 4 Februarie 2017, începând cu ora 19:00, Teatrul Municipal Matei Vișniec te invită la spectacolul intitulat Tigrul din orașul nostru de Gianina Cărbunariu.

Video și animație: Andrei Cozlac și Alex Țilică. Muzică și sound design: Ana Teodora Popa. Light design: Cristian Șimon.

În distribuție: Cătălin Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc și Diana Lazăr.

„Tigrul din orașul nostru” de Gianina Cărbunariu este prima producție a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava.

Cel mai nou teatru de stat din România – Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava a ales să lucreze pentru prima sa producție cu artiști tineri, puternici și creativi, apreciați atât de către critica de specialitate dar și de către public: este vorba despre regizorul Bobi Pricop, și de scenograful Adrian Damian.

Echipa de creație a lucrat un text al Gianinei Cărbunariu, una dintre cele mai puternice voci din dramaturgia română contemporană. Textele Gianinei au fost montate nu doar în Romania, ci și în importante teatre din Europa, Royal Court Theatre din Londra sau Schaubühne din Berlin fiind doar două exemple.

“Povestea pe care o imaginează Gianina Cărbunariu este simplă dar are ceva din complexitatea miturilor moderne. Un animal, o “tigresă” evadează dintr-o grădină zoologică iar perliplul ei ca fiinţă liberă ne este povestit de tot felul de martori oculari, inclusiv de cîteva păsări şi de cîteva animale. Pornind de la această aventură sinonimă cu descoperirea libertăţii, Gianina Cărbunariu realizează, cu har ludic şi cu elemente de fabulă filozofică, un fel de radiografie socială a unei întregi comunităţi”. (Matei Vișniec)

Elevii și studenții beneficiază de reducere, respectiv zece lei biletul.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.