Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Zone umede pentru reducerea dezastrelor

Data
Access
gratuit
Loc
Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava

Joi, 2 Februarie 2017, începând cu ora 11:00, Agenția pentru Protecția Mediului Suceava te invită la o masă rotundă cu tema Zone umede pentru reducerea dezastrelor.

La acţiune sunt invitați reprezentanţi ai unor instituții publice (Instituția Prefectului – județul Suceava, Consiliul Județean Suceava, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava, Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava), custozi de arii protejate (Direcția Silvică Suceava, Parcul Național Călimani, Societatea Ecologică Aquaterra, Societatea Ornitologică Română) și organizații neguvernamentale (GEC Bucovina, Fundația de speologie “Club Speo Bucovina”, Asociația “Eudemos”) care activează în domeniul mediului.

Specialiștii Agenției pentru Protecția Mediului Suceava vor prezenta semnificația și importanța zilei de 2 februarie, cât și aspecte privind zonele umede din județul Suceava care sunt arii naturale protejate.

Tema pentru Ziua Mondială a Zonelor Umede 2017 este “Zone umede pentru reducerea dezastrelor” în cadrul sloganului “Protejarea zonelor umede ajută la prevenirea fenomenelor meteo extreme” .

Această temă este selectată pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a evidenția rolurile vitale ale zonelor umede sănătoase în reducerea efectelor fenomenelor extreme, cum ar fi inundațiile, seceta și cicloanele asupra comunităților umane.

Reprezentanţii SGA Suceava, ISU Suceava și cei ai custozilor ariilor protejate din județul nostru vor prezinta aspecte legate de această temă cu care s-au confruntat în activitatea lor.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.