Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Vis de copil în casa bunicilor

Data
Loc
Muzeul Etnografic Hanul Domnesc Suceava

Vineri, 7 Iunie 2019, începând cu ora 12:00 Muzeul Etnografic Hanul Domnesc Suceava, te invită expoziția aflată la cea de a XXIII – a ediţie.


Unul din obiectivele esenţiale propus de Serviciul Etnografie este valorificarea patrimoniului cultural bucovinean prin manifestări cultural – ştiinţifice de informare, de educare artistică a elevilor. Acest proiect educaţional organizat cu elevii şi pentru elevi, în colaborare cu şcolile din Suceava, are ca temă în acest an: „ De la lut la strachină, oală, ulcior…”.

Anual, profesorii de specialitate şi învăţătorii sunt implicaţi în abordarea acestor teme la orele de curs participând la desfăşurarea de lecţii muzeale pe tema concursului, elevii reuşind să surprindă plăcut juriul cu desene deosebite.

La acest concurs mult aşteptat şi apreciat de copii, participă elevi de la şcoli din municipiul Suceava, pe categorii de vârstă: 7-11 ani, respectiv 12-15 ani, cu desene pe tema menţionată, premiile acordându-se pentru cele mai frumoase lucrări. Organizatorii propun anual elevilor teme diferite care să le formeze cunoştinţele despre ceea ce reprezintă arta populară, meşteşugurile şi obiceiurile tradiţionale, teme care să le stimuleze imaginaţia şi să-i determine să aprecieze valorile tradiţionale.

Comisia de jurizare care va decide acordarea premiilor pentru cei mai talentaţi copii este formată din profesori de specialitate de la şcolile cu cel mai mare număr de participanţi la concurs şi specialişti din cadrul muzeului.

Premiile, acordate pe categorii de vârste, vor fi oferite de Muzeul Bucovinei.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.