Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Zilele filmului românesc

Data
Loc
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)

În perioada, 22-23 Octombrie 2019, Auditorium „Joseph Schmidt” și TIFF (Transilvania Internațional Film Festival) te invită la Zilele filmului românesc.

Program
Marți, 22 octombrie
18.00 | Monștri, r. Marius Olteanu | În prezența regizorului Marius Olteanu
Cu: Judith State, Cristian Popa, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr și Alex Potocean
Filmul prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Dana şi Arthur se află în fața celei mai importante decizii. Ea caută confirmări. El caută companie. Împart același pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe același drum. Care sunt șansele de supraviețuire ale unei relații alimentate de compromisuri și presiuni sociale? Lipsa de asumare și probleme de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naște monștri.
Premiul publicului din partea publicației Tagesspiegel, Forum, Berlin 2019; Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia; Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la TIFF

20.30 | Mo, r. Radu Dragomir
Cu: Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu, Mădălina Craiu
Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat.
Dana Rogoz: „Mo este studenta rebelă, agresivă, care provoacă, care împinge limitele mereu. Dar în același timp, Mo este și tânăra vulnerabilă, sensibilă, fragilă, încă afectată de moartea tatălui, aflată într-o căutare continuă a identității și a valorilor care o definesc.”

Miercuri, 23 octombrie
18.00 | La Gomera, r. Corneliu Porumboiu
Cu: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto
Cristi este un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

20.30 | Parking, r. Tudor Giurgiu | În prezența actorului Mihai Smarandache
Cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo
Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.
Adaptare după romanul „Apropierea”, de Marin Mălaicu-Hondrari. Trailer: https://youtu.be/-flBcCiroBI

Invitații speciali ai evenimentului sunt regizorul Marius Olteanu, multi-premiat pentru Monștri., ,,o poveste de iubire profundă și provocatoare’’, potrivit Cineuropa, și actorul Mihai Smarandache, care va povesti despre experiența filmărilor în Spania pentru Parking, cu trei dintre vedetele cinema-ului spaniol: Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo.
Biletele pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro și de la Casa de Cultură a Studenților (str. Zorilor, nr. 6).
Caravana Zilele Filmului Românesc, prezentată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), își propune să aducă cele mai noi filme românești, din ce în ce mai diverse stilistic și mai atractive pentru spectatori, cât mai aproape de publicul pe care îl merită.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.