Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

Ziua Mondială a Zonelor Umede

Data
Access
gratuit
Loc
Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava

Luni, 2 Februarie 2015, începând cu ora 12:00, Agenția pentru Protecția Mediului Suceava organizează o sesiune de prezentări științifice și artistice a zonelor umede din județul Suceava.

Evenimentul este dedicat zilei de 2 februarie – Ziua Mondială a Zonelor Umede.

Specialiștii Agenției pentru Protecția Mediului Suceava vor prezenta semnificația și importanța zilei de 2 februarie, cât și aspecte privind zonele umede din județul Suceava care sunt arii naturale protejate.

La acţiune sunt invitați reprezentanţi ai unor școli din localități pe teritoriul cărora se află zone umede protejate (Școala Poiana Stampei, Școala Șaru Dornei, Școala Zamostea, Școala Hânțești, Școala Grămești, Școala Zvoriștea, Școala Gimnazială Petru Mușat Siret, Clubul Copiilor Fălticeni), reprezentanți ai unor ONG-uri de mediu (Grupul Ecologic de Colaborare – GEC Bucovina, Asociația EUDEMOS, Asociația pentru Botoșani), ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Parcului Național Călimani și Direcției Silvice Suceava.

Reprezentanţii școlilor vor face o prezentare (CD de prezentare cu imagini, desene, colaje, eseuri…) a zonei umede din localitatea lor.

Manifestarea are loc în contextul Zilei Zonelor Umede – 2 februarie – eveniment gândit ca un prilej de sensibilizare a populaţiei și factorilor de decizie în legatură cu importanța ecologică, economică și socială a zonelor umede.

Tema pentru Ziua Zonelor Umede din acest an este: Zonele umede pentru viitorul nostru!. Prin alegerea acestei teme se doreşte desfăşurarea unei campanii de încurajare a acţiunilor/măsurilor care conduc la reducerea presiunilor asupra acestor zone.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.