Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Ziua Universală a iei

Data
Loc
Muzeul Etnografic Hanul Domnesc Suceava

În perioada 24 iunie – 24 iulie 2019, de marți până duminică, între orele 10:00-18:00, Muzeul Etnografic Hanul Domnesc Suceava, te invită la o expoziție ce marchează Ziua Universală a iei.

Acest eveniment celebrează piesa principală a costumului popular românesc dar şi ideea de feminitate, deoarece termenul ie este atribuit cămăşii populare femeieşti.
Astfel, în data de 24 iunie 2019, la Hanul Domnesc, ora 16.00 va fi deschisă expoziția temporară Podoabe etnografice.

Obiectele selectate şi aduse în atenţia publicului fac parte din colecţiile etnografice ale Muzeului Bucovinei şi însoţesc costumul popular de sărbătoare, în special cămaşa femeiască. Aşadar, podoabele expuse erau purtate de toate categoriile sociale, fie că este vorba de mărgele din diferite materiale (sticlă, ceramică, lemn), zgărdiţe, gheordane, paftale, lanţuri cu cruci,sau salbe cu bani de argint, toate reflectau ierarhia socială şi statutul femeii în cadrul comunităţii. Aceste piese datează de la sfârşitul secolului al XIX.

Alături de Muzeul Etnografic, ca în fiecare an, va fi Asociația Ia Bucovina care va organiza ateliere de creație pentru copii și adulți: pictură pe machete din ceramică și pânză, podoabe din mărgele dar şi alte surprize.

Va avea loc și un concert susținut de Maria Răducanu, una din cele mai speciale voci de soprană, care abordează orice gen, de la doina românească la blues, jazz avangardist sau fado.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.