Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Grupul statuar Constructorul

Grupul statuar Constructorul din curtea Colegiului Tehnic Samuil Isopescu Suceava este un monument de piatră cioplită realizat de către sculptorul Petru BALOGH și dezvelit în anul 1963.

Statuia a fost realizată din piatră cioplită de către sculptorul Petru Balogh și amplasată în anul 1963 în curtea Colegiului Tehnic Samuil Isopescu (pe atunci Grupul Școlar Profesional și Tehnic, iar din 1970 Liceul Industrial de Construcții Nr. 4) din Suceava. Statuia are rol simbolic-decorativ.

Monumentul este compus din două fețe sculptate în planuri plate, cu goluri corespunzând de la o față la cealaltă, ceea ce asigură unitatea compoziției, pe fiecare față fiind reprezentați câte doi muncitori lucrând, dispuși în ritm sincopat unul față de celălalt. Materialul este tratat în volume gometrice. Statuia are 1.50 m înălțime, 0.49 m lungime și 0.31 m lățime.

Statuia se află pe un postament de piatră cioplită cu dimensiunile 0.87 m x 0.46 m, aflat la rândul său pe un soclu de beton cu înălțimea de 1.53 m, lungimea de 0.94 m și lățimea de 0.56 m.


Informații preluate din volumul Ghid de oraș. Suceava de E. I. Emandi, V. Cucu și M. Ceaușu (Editura Sport Turism, București, 1989).

Imagini

Grupul statuar Constructorul

Contact

  • Grupul Statuar Constructorul
  • strada Samuil Isopescu, numărul 19 (Colegiului Tehnic Samuil Isopescu), Suceava
  • Download vCard

Ultima actualizare:

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.