Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

De for public

Informații despre monumentele de for public din Suceava.

Bustul lui Mihai Eminescu

Bustul lui Mihai Eminescu (1850-1889) din apropierea Bisericii Sfântul Nicolae Suceava a fost realizat de sculptorul Gheorghe CÂRDEI și dezvelit în anul 1992.

Află mai multe

Bustul lui Petru Rareș

Bustul lui Petru Rareș (1527-1538, 1541-1546) din Parcul Profesor Ioan Nemeș Suceava a fost realizat de sculptorul Gheorghe COVALSCHI și dezvelit în anul 1977.

Află mai multe

Bustul lui Ștefan cel Mare

Bustul lui Ștefan cel Mare (1457-1504) din în holul Colegiului Național Ștefan cel Mare Suceava a fost realizat de sculptorul Gheorghe BILAN și dezvelit în anul 1937.

Află mai multe

Bustul lui Traian Chelariu

Bustul lui Traian Chelariu (1906-1966) din curtea Bibliotecii Bucovinei I. G. Sbiera Suceava a fost realizat de Florica HOCIUNG și dezvelit pe data de 21 Iulie 1994.

Află mai multe

Grupul statuar Constructorul

Grupul statuar Constructorul din curtea Colegiului Tehnic Samuil Isopescu Suceava este un monument de piatră cioplită realizat de către sculptorul Petru BALOGH și dezvelit în anul 1963.

Află mai multe

Mozaicul parietal Nunta

Mozaicul parietal Nunta de pe zidul blocului patru situat pe Bulevardul 1 Mai din Suceava a fost realizat de Gheorghe POPESCU, Istvan VIGH, Virgil ALMĂȘANU și Mihai VELEA și dezvelit în anul 1967.

Află mai multe

Mozaicul parietal Miorița

Mozaicul parietal Miorița de pe zidul blocului doi situat pe Bulevardul 1 Mai din Suceava a fost realizat de Virgil ALNĂȘANU, Dona NUM, Gheorghe POPESCU și Mihai VELEA și a fost dezvelit în anul 1967.

Află mai multe

Mozaicul parietal Primăvara

Mozaicul parietal Primăvara de pe zidul blocului trei situat pe Bulevardul 1 Mai din Suceava a fost realizat de Virgil ALMĂȘANU, Dona NUM, Gheorghe POPESCU, Mihai VELEA și Istvan VIGH și dezvelit în anul 1967.

Află mai multe

Statuia Bucovina înaripată

Statuia Bucovina înaripată (sau Monumentul eroilor și martirilor Bucovinei) din Piața Drapelelor Suceava a fost realizată de sculptorul Mircea DĂNEASA și dezvelitî în anul 2009.

Află mai multe

Statuia Avânt

Statuia Avânt din curtea Colegiului Național Petru Rareș este un monument realizat din bronz de către sculptorii Ernest KAZNOVSKY și Elena MARINESCU KAZNOVSKY.

Află mai multe