Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

10 tineri au câștigat competiția de idei de planuri de afaceri din cadrul proiectului INJOB – Incluziune pe piața muncii pentru tinerii NEETs.

Data publicării
Categoria

Miercuri, 10 August 2022, începând cu ora 11.00, la sediul Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, va avea loc semnarea contractelor de finanțare de tip Start-up de către cei 10 tineri NEETs, câștigători ai competiției de idei de planuri de afaceri din cadrul proiectului INJOB – Incluziune pe piața muncii pentru tinerii NEETs.

În cadrul proiectului, organizația a realizat activitatea de susținere a antreprenoriatului prin sprijinirea unui număr de 50 de tineri pentru a participa la cursuri de Competențe antreprenoriale și TIC, fiind dezvoltate totodată 50 de planuri de afaceri de către aceștia. Ca urmare a organizării concursului de idei de afaceri, un număr de 10 afaceri vor fi finanțate în cadrul proiectului.
Proiectul IN JOB – Incluziune pe piața muncii pentru tinerii NEETS este co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 și va fi implementat până în anul 2023, sub îndrumarea managerului de proiect Petru – Vasile Gafiuc, totodată președintele Asociației Institutul Bucovina. Obiectivul general constă în promovarea și creșterea gradului de ocupare sustenabilă și de calitate a forței de muncă, pentru 372 de tineri NEETs, prin dezvoltarea și implementarea unui set complex de măsuri integrate și personalizate, care vizează îmbunătățirea accesului pe piața muncii, creșterea gradului de inserție profesională și indirect socială, cu accent pe îmbunătățirea aptitudinilor și a competențelor grupului țintă.

Acești tineri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, nu sunt încadrați profesional și nu sunt înrolați în nici un program educațional sau de formare. Grupul țintă al proiectului vizează 41 de persoane de etnie romă, 78 de tineri din zona rurală și 112 încadrați în nivelurile de ocupabilitate “greu ocupabil” și “foarte greu ocupabil”. Toți aceștia vor beneficia de serviciul de mediere pe piața muncii.
Activitățile planificate în cadrul proiectului vizează campanii de informare și promovare, organizarea și derularea de programe de formare profesională a adulților, susținerea antreprenoriatului (inclusiv a ocupării pe cont propriu), furnizarea de servicii specializate pentru stimularea ocupării, furnizarea serviciului de acompaniere și managementul proiectului.
IN JOB își propune să includă peste 300 de persoane la cursuri de calificare nivel II și/sau inițiere, propunerile fiind: cameristă, îngrijitori bătrâni la domiciliu, lucrător în comerț, frizer, manichiuristă-pedichiuristă, dar și cursuri de antreprenoriat și TIC.

Organizația are deja o experiență vastă în implementarea proiectelor care vizează sprijinirea tinerilor NEETs, dobândită în urma coordonării proiectului SEPAL – „Dezvoltarea unei platforme de angajare prin ucenicie”, finanțat prin EEA Grants.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.