Orașul SUCEAVA

Fii tu primul!

Implică-te! Suceava în imagini

13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România

Data publicării
Categoria

Participarea la bătălia împotriva armatei otomane din Dealul Spirii, în ziua de 13 Septembrie 1848, a companiei de pompieri militari comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu, semnifică începutul glorios al armei noastre.

Se împlinesc 163 de ani de luptă şi de sacrificii a pompierilor români pentru salvarea vieţii şi a bunurilor materiale din calea focului sau a stihiilor naturii, precum şi pentru prezervarea valorilor culturale şi ale patrimoniului naţional.

Pentru aniversarea din acest an, Inspectoratul pentru Situaţii e Urgenţă „Bucovina” al Judeţului Suceava a organizat o suită de manifestări tematice care să reliefeze activitatea şi evoluţia acestei instituţii.

Profesionalismul şi dăruirea pompierilor suceveni sunt exprimate atât de rezultatele obţinute în pregătire, cât şi în acţiunile de intervenţie – peste 3000 în acest an (incendii, intervenţii SMURD, arderi necontrolate, inundaţii, alunecări de teren, eşecul utilităţilor publice, alte situaţii de urgenţă).

Acest moment aniversar este întregit în mod fericit şi de performanţele deosebite ale lotului inspectoratului care s-a clasat pe locul al III-lea în cadrul fazei naţionale a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, desfăşurate în perioada 1-2 Septembrie 2011 în municipiul Bacău. În acelaşi context competiţional, serviciul voluntar al comunei Brodina a ocupat locul I la faza finală a concursurilor specifice, care au avut loc la Târgu Secuiesc, în luna august.

Omagierea înaintaşilor căzuţi la datorie va fi marcată în ziua de 13 Septembrie 2011, prin depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor pompieri din judeţ şi printr-o întâlnire colegială cu rezerviştii pompieri.

În data de 13 Septembrie 2011 la sediul Inspectoratului pentru Situaţii e Urgenţă „Bucovina” al Judeţului Suceava se va organiza „Ziua porţilor deschise”, activitate menită să apropie afectiv cetăţenii de imaginea şi de realizările pompierilor. Cu această ocazie va fi prezentată publicului tehnica de intervenţie nou intrată în dotarea inspectoratului şi se vor distribui vizitatorilor pliante informative cu măsurile şi modul de comportare a populaţiei la producerea unor situaţii de urgenţă (inundaţii, cutremure ş.a).

Manifestările aniversare vor fi încheiate, în data de 15 Septembrie 2011, cu slujba religioasă de prăznuire a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş – patronul spiritual al pompierilor militari.

Slujba arhierească se va desfăşura la Biserica Militară de pe strada Universităţii şi fi oficiată de IPS PIMEN – Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, alături de un sobor de preoţi din cadrul MAI.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.