Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

410 locuri pentru conversie profesională la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava

Data publicării
Categoria

Programele de conversie profesională organizate la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV) se adresează atât cadrelor didactice încadrate în sistemul de învățământ preuniversitar, precum și absolvenților cu diplomă de licență sau echivalentă care doresc să se specializeze într-un alt domeniu decât cel pentru care posedă diplomă de licență.

Odată încheiate cursurile unui program de conversie profesională, profesorii/absolvenţii vor putea să predea și disciplina pentru care au obținut diplomă după absolvirea programului de conversie. Propriu-zis, profesorii/absolvenţii pot obține o a doua diplomă de licență după patru semestre.

Pentru anul universitar 2015-2016, specializările pentru care Facultățile organizează concurs de admitere sunt Tehnologia informației și comunicării (60 de locuri), la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor; Educație tehnologică (30 de locuri), la Facultatea de Inginerie Mecanică; Istorie (30 de locuri), la Facultatea de Istorie și Geografie; Limba și literatura Română, Limba și Literatura Franceză, Limba și Literatura Engleză, Limba și Literatura Germană, Limba și Literatura Spaniolă, Limba și Literatura Italiană, Limba și Literatura Ucraineană (câte 30 de locuri pentru fiecare specializare), la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, și Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (80 de locuri), la Facultatea de Științe ale Educației.

După absolvirea acestor specializări, gradele didactice obținute de profesorii deja încadraţi în sistem pentru prima specializare sunt valabile și pentru specializarea nou obținută, iar noua diplomă obținută conferă aceleași drepturi ca specializarea anterioară.

Programele sunt la învăţământ cu frecvență, vor funcționa doar în regim cu taxă, iar, la final, cadrele didactice vor trebuie să susțină un examen de absolvire. La sfârşitul studiilor de conversie profesională, absolvenţii vor putea preda în şcoli şi licee noua disciplină studiată. 

Detalii suplimentare pot fi obținute la secretariatele facultăților organizatoare și pe site-ul oficial.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.