Orașul SUCEAVA

Fii tu primul!

Implică-te! Suceava în imagini

Acțiune de curățenie în Fânețele seculare Frumoasa și Ponoare

Data publicării
Categoria

Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, a desfăşurat o acțiune de curățenie în ariile naturale Fânețele seculare Frumoasa şi Fâneţele seculare Ponoare din comuna Moara şi respectiv comuna Bosanci, județul Suceava, în data de 30 Martie 2016, activitate din cadrul Planului de acţiuni aferent planurilor de management al celor două arii naturale protejate.

Cele două rezervaţii, al căror custode este Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, fac parte din reţeaua ecologică europeană Natura 2000.

Echipa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava care a participat la activitatea de curățenie, alcătuită din 15 voluntari, a fost sprijinită și de SC RITMIC COM SRL Ilișești, care a preluat deșeurile adunate. Coordonatorul activității a fost doamna dr. ing. Anca Ionce.

Scopul acțiunii a fost promovarea ariilor naturale, protecția naturii, încurajarea acţiunilor de acest tip, creşterea gradului de sensibilizare cu privire la amploarea problemei pe care o reprezintă deşeurile şi de a determina schimbări de comportament.

Dorim ca cetăţenii, care îşi au gospodăriile și terenurile agricole în zona ariilor naturale protejate, să înţeleagă faptul că abandonarea deşeurilor în rezervaţii distruge specii valoroase pentru biodiversitate, atrăgând după sine şi dispariţia insectelor care polenizează culturile, iar ploile care spală aceste deşeuri contaminează solul, apa freatică care afectează apoi calitatea produselor agricole și mai departe sănătatea noastră.

Este bine cunoscut faptul că, anual, milioane de tone de deşeuri ajung în pădurile, parcurile și în zonele naturale ale lumii, dar tot în fiecare an, milioane de oameni se mobilizează, în zonele lor, pentru a participa la acţiuni voluntare de curăţenie.

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, în calitate de custode al ariilor naturale protejate Fânețele Seculare Frumoasa şi Fâneţele seculare Ponoare, dorește să demareze o colaborare cu cetăţenii care îşi au terenurile în zonă, pentru promovarea produselor lor sub brandul celor două rezervaţii naturale.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.