Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Activităţi ale jandarmilor în intervalul 1-6 Mai 2013

Data publicării
Categoria

În perioada premergătoare şi în timpul sărbătorilor pascale, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va asigura, alături de efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina Suceava, măsurile de ordine publică în timpul manifestărilor religioase din judeţ şi a manifestărilor prilejuite de programul Paştele în Bucovina organizat de Consiliul Judeţean Suceava.

În noaptea de Înviere, 130 de jandarmi vor acţiona pentru desfăşurarea în bune condiţii a slujbelor religioase organizate la un număr de 50 de lăcaşuri de cult din judeţ, printre care şi mănăstirile Dragomirna, Probota, Putna, Voroneţ, Suceviţa, Humor şi Moldoviţa. De asemenea, vor fi asigurate măsurile de ordine la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, unde reprezentanţii mănăstirilor şi protopopiatelor din judeţul Suceava vor primi Lumina Sfântă.

Activităţile jandarmilor vor viza în principal prevenirea încălcării normelor de convieţuire socială, monitorizarea şi descurajarea grupurilor care tulbură ordinea şi liniştea publică, precum şi depistarea şi sancţionarea celor care săvârşesc fapte antisociale. La sediul fiecărei structuri de jandarmi din judeţ vor fi constituite echipe de intervenţie, pregătite pentru a interveni prompt în vederea luării măsurilor legale în acest sens.

În intervalul 1-6 Mai 2013, posturile de jandarmi montane din localităţile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Vatra Moldoviţei, Dorna Candreni, Broşteni şi Gura Humorului vor intensifica acţiunile pe traseele turistice, în zona unităţilor de cazare şi a locurilor de campare, fiind pregătite să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale. Aproximativ 50 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate. De asemenea, jandarmii şi lucrătorii Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu vor desfăşura acţiuni preventive de verificare în arealele predispuse la activităţi de picnic.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.