Orașul SUCEAVA

Distrează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Analiza fondurilor de salarii, necesare pentru personalul didactic şi didactic auxiliar până la sfârşitul anului 2011

Data publicării
Categoria

Astăzi, 01.11.2011, a avut loc şedinţa Comisiei de Dialog Social de pe lângă Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava, şedinţă la care au fost invitaţi atât reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, cât şi cei ai instituţiilor publice cu atribuţii directe în buna desfăşurare a instituţiilor de învăţământ.

Prefectul judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu, a solicitat să fie prezentate şi analizate datele privind asigurarea fondurilor necesare achitării drepturilor salariale până la finele anului. Astfel, la nivelul judeţului Suceava, pentru lunile noiembrie şi decembrie sunt necesare 42 milioane lei, din care sunt alocaţi până în prezent 34 milioane lei.

Domnul trezorier şef Mihai Terteş precizează că diferenţa de 8 milioane lei a fost solicitată Ministerului Finanţelor Publice şi va fi asigurată în luna decembrie. Astfel, bugetul alocat judeţului Suceava pentru plata drepturilor salariale, pentru anul 2011, în valoare de 260 milioane lei, va fi suplimentat cu 8 milioane lei, ridicându-se la 268 milioane lei.

Precizăm că, în conformitate cu Legea bugetului nr.286/2010, nu există riscul neacordării acestor sume, având în vedere că în buget este rezervată suma de 150 milioane lei, care se repartizează pe judeţe prin hotărâri ale Guvernului României, în baza solicitărilor şi fundamentărilor prezentate de autorităţile administraţiei publice locale.

Prefectul judeţului Suceava, împreună cu inspectorul şcolar general, domnul Petru Carcalete, cât şi cu reprezentanţii sindicatelor, au analizat datele prezentate şi au stabilit că suma ce a fost solicitată este suficientă pentru asigurarea drepturilor salariale până la finele anului.

Prefectul Judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu, concluzionează că la nivelul judeţului Suceava nu vor exista probleme referitoare la sumele necesare achitării drepturilor salariale, drept pentru care asigură atât corpul profesoral din învăţământul sucevean, cât şi personalul auxiliar, că salariile vor fi achitate la timp.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.