Orașul SUCEAVA

Fii tu primul!

Implică-te! Suceava în imagini

Apel către populaţie să-şi achite facturile restante către SC Termica SA Suceava

Data publicării
Categoria

Astăzi, prefectul judeţului Florin Sinescu a avut o întâlnire cu reprezentanţii SC Unicom Holding SA, furnizorul de cărbune al SC Termica SA Suceava, cu tema analizării situaţiei privind plăţile pe care SC TERMICA SA le datorează pentru cărbunele livrat şi identificarea unor posibilităţi reale de finanţare.

La întâlnire au fost prezenţi Lăcrămioara Loghin, administratorul public al judeţului, Ovidiu Dumitrescu, directorul general al SC Termica SA, şi Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

SC Tetmica SA Suceava a contractat 90.000 de tone de cărbune de la furnizorul SC Unicom Holding SA, din care au fost livrate până acum 79.000 de tone şi este în imposibilitatea de a-şi achita plăţile către furnizor.

Lipsa fondurilor financiare poate duce practic la sistarea furnizării de energie termică locuitorilor municipiului Suceava racordaţi la sistemul de termoficare. Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Suceava fac şi au făcut demersuri pentru a obţine şi un sprijin guvernamental, dar acesta nu va fi suficient. Facem un apel către populaţie să îşi achite facturile restante. Se înregistrează un procent foarte scăzut de colectare a sumelor şi nu vrem să ajungem într-o situaţie delicată aceea a sistării încălzirii în lunile de iarnă. Societatea de termoficare se află în imposibilitatea achitării cărbunelui, a precizat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.