Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Ariile protejate de la Frumoasa şi Ponoare, patrimoniu natural local, îşi spun povestea

Data publicării
Categoria

Proiectul Parteneri pentru ariile protejate – Fâneţele seculare Ponoare, Fâneţele seculare Frumoasa este în plină desfășurare, iar zilele trecute au fost amplasate trei panouri de informare în cele două rezervaţii.

În rezervaţia Fâneţele seculare Ponoare, primul panoul de informare este amplasat la 20 de m de intrarea în rezervaţie. Informaţiile prezentate aduc în atenţie date succinte privind atât rezervaţia, cât şi situl Natura 2000 ROSCI 0081, din care face parte această rezervaţie. Panoul are o dimensiune de 1m/1m. În interiorul rezervaţiei s-a amplasat un alt panou de 1m/1,5m cu două feţe. O faţă a panoului oferă informaţii despre speciile de plante ocrotite iar a doua faţă oferă informaţii despre plantele ce se regăsesc în diferite tipuri de habitate.

Panoul din rezervaţia Fâneţele seculare Frumoasa este amplasat pe cota superioara a rezervaţiei, astfel încat oferă o vizibilitate destul de mare. Informaţiile prezentate aduc în atenţie date succinte privind suprafaţa, administraţia dar şi speciile importante care sunt protejate. Panoul are o dimensiune de un metru / un metru.

Toate cele trei panouri subliniază prin grafică și text, atenţionările / interdicțiile privind păşunatul, depozitarea deșeurilor, incendierea necontrolată, ruperea plantelor.

Rugăm, pe această cale, cetățenii din zonele respective să nu distrugă aceste panouri informative și să protejeze aceste rezervații care au un rol multiplu: știintific, educativ, turistic, peisagistic!

Proiectul este derulat de Fundaţia Speologică Club Speo Bucovina în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava şi Facultatea de Silvicultură din cadrul USV, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.