Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Bătălia Cărților, ediția a II-a

Data publicării
Categoria

Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera Suceava, sub autoritatea Consiliului Judeţean Suceava, organizează în acest an a doua ediţie a concursul național de lectură intitulat Bătălia Cărților, ce are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Concursul se va derula în perioada februarie – septembrie 2015, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, şi este organizat în mai multe biblioteci publice din ţară.

Prin acest concurs vor fi popularizate cărţile de valoare destinate copiilor şi adolescenţilor, se va pune accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

La acest concurs, care va avea două secţiuni, lectură în limba română şi lectură în limba engleză, pot participa copiii de 11-13 ani şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 14-18 ani care au Permis de intrare la bibliotecă.

Înscrierea se va face la toate secţiile şi filialele bibliotecii, prin completarea unei Fişe de înscriere.

Pentru a intra în finală, participanţii trebuie să lectureze cele 10 cărţi din lista recomandată până la sfârşitul lunii septembrie şi să predea fişele de lectură completate, odată cu predarea cărţii lecturate. Fişele de lectură vor fi evaluate de către o comisie din care vor face parte profesori, bibliotecari, scriitori şi elevii câştigători ai primei ediţii a concursului.

Etapa finală va avea loc în luna octombrie şi va cuprinde dezbaterea – Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite, va avea jurizarea şi festivitatea de premiere.

Sub genericul Lectura vă face învingători pe toţi – vor fi acordate premii finaliştilor concursului pentru:

  • cel mai bun cititor, care va deveni Cititorul anului – un eBook reader + pachet de cărţi;
  • diplome de participare + cărţi.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.