Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Bilanțul accidentelor rutiere produse pe drumurile publice de la nivelul județului Suceava

Data publicării
Categoria

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, de la începutul anului 2009, pe drumurile publice de la nivelul judeţului Suceava s-au produs 276 accidente rutiere grave, soldate cu 87 persoane decedate, 215 persoane rănite grav şi 95 persoane rănite uşor.

Consumul de alcool reprezintă una dintre cauzele cele mai frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi, în rândul şoferilor există tendinţa de a subestima rolul său.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând producerea accidentelor de circulaţie. În judeţul Suceava, în primele nouă luni ale anului 2009 au fost înregistrate 125 de accidente de circulaţie ce s-au produs pe fondul consumului de alcool, rezultând zece persoane decedate, 31 de persoane rănite grav şi 118 persoane rănite uşor.

În urma cercetărilor efectuate s-au întocmit 408 dosare penale pentru conducere cu alcoolemie peste 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat si s-au aplicat un număr de 270 sancţiuni contravenţionale pentru consum de băuturi alcoolice.

Cele mai multe accidente s-au produs in municipiul Suceava 25 soldate cu doi morţi, doi răniţi grav şi 28 răniţi uşor.

Analizând dinamica accidentelor rutiere pe medii de producere s-a constatat o creştere în mediul rural faţă de mediul urban atât a numărului de accidente produse cât şi a consecinţelor antrenate de acestea.

Din punct de vedere statistic, ziua cu cel mai mare risc de producere a accidentelor rutiere este duminica, când s-au produs cele mai multe accidente rutiere (27), urmată de ziua de sâmbătă (17) si vineri (12), ceea ce demonstrează ca sfârşitul de săptămâna îşi pune amprenta in mod negativ asupra siguranţei rutiere pe drumurile publice.

De asemenea, intervalul orar 18:00 – 00:00 este cel mai critic din punct de vedere al evenimentelor rutiere când, la nivelul judeţului Suceava s-au înregistrat un număr de 38 accidente soldate cu patru persoane decedate, opt persoane rănite grav si 38 persoane rănite uşor.

Publicitate

Comentarii (3)

 1. picsel

  Toţi beţivii…
  E simplu: dacă ştii că nu te poţi abţine, nu-ţi mai lua carnet ori maşină. Nu te forţează nimeni.

  Răspunde

 2. Poiu

  betzivi? ….unde?…cine?….nu stiu nimic

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.