Orașul SUCEAVA

Fii unic!

Implică-te! Suceava în imagini

Calificări prin cursuri de formare profesională

Data publicării
Categoria

Beneficiarii care au ale să-și mărească șansele de angajare prin reconversie profesională, pot alege între cursurile finanțate din fonduri europene și cursurile finanțate din Bugetul Asigurărilor de Șomaj.

Toate programele de formare profesională oferă cursuri gratuite pentru persoanele care nu au un loc de muncă. AJOFM Suceava este partener în două proiecte cu finanțare europeană, prin care organizează cursuri cu indemnizație de participare, în meserii care diversifică gama tradițională de calificări. Grupul țintă al proiectului JOB FINDER este format din 260 de șomeri și persoane inactive, din care 43 de persoane se vor califica în luna ianuarie în meseriile de brutar, manichiurist și inspector resurse umane, iar în luna februarie vor demara cursurile de peisagist floricultor și lucrător în creșterea animalelor. Grupul țintă al proiectului va primi suport pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale și va participa la o bursă specială a locurilor de muncă.

Cel de-al doilea proiect, Măsuri active integrate pentru șomerii din Regiunile Nord-Est și Sud-Est sustenabilitate în sfera turismului, diversifică gama de calificări prin cursurile de administrator pensiune turistică și cursuri de competențe în limbi străine. Planul de formare al anului 2015, finanțat din Bugetul Asigurărilor de Șomaj, oferă opțiuni de calificare într-un număr de 19 meserii, deschiderea cursurilor urmând să înceapă cu luna februarie 2015. Pentru a alege una din calificări, solicitanții pot consulta lista cursurilor postată pe site, pe pagina oficială de Facebook sau la avizierul agenției.

Agricultura, o alternativă de angajare cu contract – oportunități de muncă și dezvoltare în Danemarca. Angajatorii danezi oferă peste 100 de locuri vacante în domeniul agricol, pe diferite nivele de salarizare, în funcție de abilități și cunoștințe de limba engleză. Pentru cei mai neinițiați, cu minime cunoștințe de engleză, se oferă 50 de locuri vacante la cules de mazăre sau căpșuni, iar pentru cei care au competențe lingvistice și profesionale, alternative de a ocupa funcții calificate. Detaliile ofertelor și modul de aplicare se găsesc la eures.anofm.ro sau pot fi solicitate de la consilierul EURES la telefon +4 0230 523 279, int. 104. CV-urile se trimt la adresele angajatorilor menționate pe site-ul de mai sus, până la data de 16 Februarie 2015, iar selecțiile vor avea loc la Botoșani, în ultima decadă a lunii februarie.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.