Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Campania „Locul deşeurilor nu e în casă” revine în Suceava

Data publicării
Categoria

Campania Locul deşeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare! inițiată de Asociaţia RoRec, revine în Municipiul Suceava printr-o acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE).

Sucevenii sunt invitaţi sâmbătă, 30 Martie 2013, să se debaraseze de aparatele electrice şi electronice, vechi sau stricate, în mod corect şi responsabil, prin depunerea acestora la punctele de colectare special pregătite. Programul acţiunii de colectare este 9:00 – 16:00, iar punctele fixe vor fi amplasate în următoarele locaţii:

  • Parcul Sculptor Florea Vladimir;
  • Cartier Obcini – Şcoala cu clasele I-VIII Ion Creangă Nr. 9;
  • Cartier George Enescu – Bd. George Enescu (parcare – vizavi bloc Curcubeu);
  • Cartier Burdujeni – Str. Calea Burdujeni (vizavi de Piaţa Agroalimentară);
  • Cartier Zamca – intersecţie strada Octav Băncilă cu strada Ion Neculce.

Cetăţenii care deţin deşeuri electrice grele sau voluminoase, pot apela serviciul de colectare de la domiciliu; printr-o simplă programare la numărul de telefon +4 0753 616 244, apelabil între orele 9:00 – 18:00, de pe 25 Martie 2013 până sâmbătă, 30 Martie 2013, acestea le vor fi preluate gratuit de la domiciliu sau sediul firmei/institutiei.

Revenim în Municipiul Suceava convinşi că avem deja mulţi prieteni ai naturii aici, dar ne dorim ca şi alţi suceveni să conştientizeze faptul că prin colectarea acestor deşeuri electrice şi electronice protejăm mediul şi calitatea vieţii fiecăruia dintre noi. Locul acestor obiecte, nu este în casele noastre, în parcuri sau păduri, ci la reciclare, a declarat Cristian Oprea, Manager Regional al Asociaţiei RoRec.

Pe agenda autorităţilor locale, problema deşeurilor ocupă un loc important, de aceea nu am ezitat în a ne implica în această acţiune de colectare a echipamentelor electrice şi electronice, alături de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec. Îi invităm pe toţi sucevenii să se implice şi ei la rândul lor, pentru ca împreună să curăţăm şi să protejăm mediul în care trăim, a declarat viceprimarul Municipiului Suceava, Gavril Vîrvara.

Cei care vor depune deşeuri electrice în cadrul acestei acţiuni de colectare, vor intra automat într-o tombola cu premii oferite de membrii Asociaţiei RoRec, Candy, Philips şi Skill. Acestea sunt: o combină frigorifică, cinci cuptoare cu microunde, zece mixere de bucătărie, cinci maşini de călcat şi zece maşini de găurit. Extragerea câştigătorilor acestor premii va avea loc pe 30 Martie 2013, în Parcul Florea Vladimir (BUlevardul 1 Mai, vis-a-vis de Policlinică), la ora 17:30.

Asociația RoRec a colectat în cele trei sezoane de campanie(2010-2012), în cadrul campaniei Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!, peste 3,5 milioane de kilograme DEEE, care au fost deja reciclate conform standardelor europene. Campania a fost reluată din luna februarie şi însumează deja peste 250 acţiuni de colectare.

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) o organizaţie non-profit, formată din unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Practic, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi se ocupă de toate activităţile necesare colectării, tratării, refolosirii, reciclării şi recuperării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, Primăria Municipiului Suceava şi Intermedia TV.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.