Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Centrul de Urgențe Sociale al Asociației Institutul Bucovina facilitează medierea pe piața muncii pentru refugiații ucraineni, beneficiari ai serviciilor suport

Data publicării
Categoria

Consilierii vocaționali ai Asociației Institutul Bucovina au fost prezenți vineri, 14 octombrie, la evenimentul intitulat “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți”, organizat în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, la Iulius Mall Suceava.

În această locație, specialiștii din partea mai multor ONG-uri și instituții, au discutat cu publicul sucevean despre oferta de locuri de muncă și serviciile suport pentru angajare, oferite în plan local. Membrii asociației, care gestionează totodată activitatea Centrului de Urgențe Sociale Suceava, alături de traducători, au inițiat un dialog cu refugiații ucraineni, facilitând medierea cu angajatorii prezenți la fața locului. Mulți dintre aceștia și-au exprimat dorința de a găsi un loc de muncă în România, existând disponibilitate și deschidere din partea angajatorilor, pentru a-i integra în echipă.
Asociația Institutul Bucovina, furnizor licențiat de servicii sociale, oferă, încă din luna martie, servicii suport pentru refugiații ucraineni, prin intermediul Centrului de Urgențe Sociale Suceava, după cum urmează: diagnoză, evaluare și consiliere; acordare de sprijin material; facilitare acces la resurse pentru categorii de refugiați din grupuri dezavantajate; servicii de informare pentru situații de urgență, reușind astfel, până în prezent, să sprijine peste 260 de familii refugiate, prin intermediul a mai mult de 1700 servicii suport de incluziune socială. Acțiunile au loc sub umbrela unui parteneriat de lungă durată între Asociația Institutul Bucovina și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), cu sprijin financiar din partea Fundațiilor HEKS EPER, Norwegian Church Aid și al UNHCR – Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Totodată, în cadrul Centrului de Urgențe Sociale Suceava, Asociația Institutul Bucovina organizează ore de limba româna pentru adulți și clase de tip afterschool pentru copii – unde aceștia învață limba română, limba engleză și participă la ateliere de creație.

Integrarea și medierea pe piața muncii reprezintă o altă prioritate a în agenda de lucru a asociației, precum și înregistrarea copiilor preșcolari la grădiniță și afterschool, astfel încât mamele copiilor să își poată găsi un loc de muncă.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.