Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Consideraţi necesară înfiinţarea unui teatru profesionist la Suceava?

Data publicării
Categoria

În prima ședinta a deliberativului județean, Gheorghe FLUTUR, președintele Consiliului Județean Suceava, va propune consilierilor județeni aprobarea unui proiect de Hotărâre prin care se dorește înființarea unui departament de teatru în cadrul Centrului Cultural Bucovina.

În organigramă este prevazută înființarea și a unui post de regizor artistic, care va avea printre atribuţii analizarea unor studii de piaţă şi elaborarea unei strategii în vederea constituirii unui nucleu de teatru profesionist la Suceava.

Infrastructura necesară (sediu, sală de spectacole…) va putea fi disponibilă odată cu finalizarea lucrărilor la Centrul Cultural Bucovina, prin modernizarea fostului cinematograf Modern.

Promo

Comentarii (4)

 1. iulia

  nu este pentru prima data cand anunta acest lucru. e chiar lipsit de inspiratie sa faci aceasi decalratie cu repetitie in fiecare an. daca nu ma insel prima data au fost Gheorghiu si Sanda Maria Ardelean cei care au anuntat acest lucru (tot cu suportul CJ)…deci nu e nicio noutate ba chiar e deranjant sa tot anunti ceva ce nu vei face. seamana cu zicala aia cu ciobanasul care a strigat „lupul la oi” de prea multe ori :P

  Răspunde

 2. Palaghianu Andrei- Content Writer

  Ei bine @Iulia, sa speram ca de data asta, „vine lupu’ la oi”.

  ontopic: Eu spun ca e necesar. S-ar putea descoperi astfel talente nebanuite in copii ce trec neobservati prin scolile sucevene.

  Răspunde

 3. banner

  e greu cu copiii. revin cu intrebarea de ieri, care a disparut pana azi: ce inseamna teatru profesionist? e o alaturare de termeni sau exista o logica in spate?
  de frica sa nu imi dispara postul, am sa incerc sa fiu on topic: o solutie mai simpla si probabil mai putin costisitoare pentru edilii nostri preaiubiti ar fi „adoptia” actorilor teatrului din Botosani, care nu stiu daca mai…presteaza, ca sa zic asa. Spun asta pentru ca, din cate imi dau seama din cele scrise mai sus, se doreste infiintarea unei „scoli” de teatru, iar actorii de care vorbeam mai devreme ar putea fi cadrele didactice necesare in ecuatie. Desigur, in teorie se pot face multe (spre exemplu, odata pregatit, un spectacol ar putea fi jucat in toata tara, iar fondurile stranse ar putea finanta achizitia de recuzita sau ar putea servi altor nevoi ale scolii), dar Primaria/CJ ar trebui sa dea niste bani. Ca fapt divers, finantarea proiectului ar putea fi facuta cu fonduri europene, in mod sigur s-ar aproba. Totusi, nu inteleg de ce asteapta Flutur finalizarea cinematrografului, devreme ce avem deja Teatrul Mic (Dom Polski)… ?

  Răspunde

  • ArTiStul

   Chiar e greu cu copiii, mai ales cei care-și ascund identitatea (nici măcar să aibă un e-mail valid) și se plâng că dispar comentariile care de fapt nici nu au fost aprobate din acest motiv. Când ne maturizăm?

   Consider că zona este înțesată de oameni talentați, însă nu-s convins că ei vor fi sprijiniți și șlefuiți cum se cuvine de toate celelalte pârghii care ar trebui să existe în sintagma „teatru profesionist”, scoasă foarte bine în evidență de tine. Mă refer aici în special la echipa managerială, la echipa artistică și la spectatori. Și-au mai dat-o în bară și cu tam-tam-ul Compania Teatrală Bucovina despre care nu se mai știe ceva.

   Pe cealaltă parte, da, avem nevoie de orice lucru care implică cultura. Cultura deschide ochii, urechile, mințile… însă mai e mult de lucrat la educația orașului.

   Cât despre clădirea Dom Polski… acolo situația e mai complicată. Eu mă bucur că se construiesc și se reamenajează clădiri, că orice lucru e binevenit, însă acum rămâne de văzut cum vor fi folosite și spre ce direcții se vor îndrepta deciziile.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.