Cum alegeti un nume de domeniu SEO-friendly pentru website-ul dvs.
- Data publicării
- Categoria
- Advertoriale
- Comentarii
- 0
- Trackbacks
- 0
Cand incepeti un site web nou, fie pentru o afacere existenta, fie pentru un brand nou, unul dintre cei mai importanti pasi este alegerea numele de domeniu potrivit. Un lucru pe care trebuie sa-l retineti atunci cand alegeti un nume de domeniu web este ca acesta este unul dintre factorii esentiali SEO care contribuie la imbunatatirea clasamentului site-ului dvs. in motoarele de cautare. In acest articol va vom oferi cateva recomandari pentru a alege cel mai bun nume de domeniu SEO-friendly pentru website-ul afacerii dvs.
De ce este importanta alegerea unui nume de domeniu bun?
Primul motiv pentru care doriti sa alegeti un nume de domeniu bun este ca acesta reprezinta un aspect al site-ului dvs. care nu poate fi schimbat usor!
In timp ce puteti modifica sau chiar elimina alte elemente (cum ar fi continutul sau media) de pe site-ul dvs. web, puteti schimba serviciul de gazduire sau chiar platforma pe care este construit site-ul dvs., numele de domeniu este un lucru care ramane acelasi.
Al doilea si cel mai important motiv este optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO). Numele de domeniu al site-ului dvs. web contribuie in mod semnificativ la cat de bine este cotat site-ul dvs. de motoarele de cautare. Conform algoritmilor de cautare Google, numele domeniului este unul dintre numerosii factori luati in considerare la indexarea un site web in baza de date a motorului de cautare.
Deci, cum ar trebui sa alegeti un nume de domeniu pentru a beneficia de un SEO maxim? Ar trebui sa includeti un cuvant cheie sau ar trebui sa il faceti brandabil? Ce extensie ar trebui sa folositi? La toate aceste intrebari va vom raspunde in continuare.
Reguli si sfaturi pentru alegerea celui mai bun nume de domeniu SEO-friendly
Iata cateva recomandari cu privire la modul in care ar trebui sa alegeti un nume de domeniu SEO-friendly pentru site-ul web al companiei dvs.:
1. Alegeti un nume de domeniu scurt
Numele de domeniu ar trebui sa fie scurt si simplu. In mod ideal, ar trebui sa vizati mentinerea numelui de domeniu sub 10 caractere, deoarece acest lucru il face usor de retinut, usor de tastat si usor de inteles.
2. Evitati cratimele
O regula generala este ca un nume de domeniu cu o cratima nu este adecvat din punct de vedete SEO. Aceasta se datoreaza faptului ca sunt in mod normal asociate cu site-uri web spam (din moment ce sunt disponibile la preturi mai mici). Acest lucru, combinat cu faptul ca sunt mai greu de tastat decat numele de domenii fara semne de punctuatie, sunt suficiente pentru a spune ca trebuie sa evitati cratimele.
3. Alegeti un nume de domeniu usor de retinut
Daca sunteti in cautarea unor utilizatori care sa revina in continuare pe site-ul dvs. web este important sa alegeti un nume de domeniu memorabil (usor de tinut minte).
Asa cum brandul este imaginea de ansamblu al modului in care cineva percepe o organizatie, acelasi lucru este valabil si pentru numele de domeniu al unui site web – acesta este modul in care utilizatorii va vor percepe.
4. Faceti-l brandabil
Unele companii evita sa-si foloseasca numele marcii in numele domeniului site-ului lor. Aceasta este o abordare gresita, mai ales in scopuri SEO. Primul argument pentru a utiliza numele brandului dvs. este ca principala marfa sau produs pe care il vindeti impreuna cu site-ul dvs. este marca in sine! Aceasta inseamna ca numele dvs. de domeniu va fi in sine un element de marketing.
Doriti ca oamenii sa-si aminteasca numele marcii dvs. si una dintre cele mai bune modalitati de a face acest lucru este ca numele dvs. de domeniu web sa fie acelasi cu numele marcii dvs.
Al doilea argument in favoartea utilizarii numelui de brand este unicitatea. Un nume de marca sau un nume de produs va fi, in general, intotdeauna unic. Ceea ce inseamna o mai buna disponibilitate a numelui de domeniu si o mai buna percepere din partea utilizatorilor.
5. Extensia numelui de domeniu este importanta
In cautarea unui nume de domeniu SEO-friendly, cei mai multi iau in calcul mai intai utilizarea celor mai comune extensii, de obicei a extensiilor de nivel superior (.com, .org, .net, etc.). Da, acestea sunt extensii populare, iar motoarele de cautare le favorizeaza fata de alte extensii de domeniu. In plus, oamenii in general manifesta incredere in astfel de domenii.
Insa daca numele de domeniu dorit nu este disponibil, trebuie sa stiti ca exista si alte alternative. Puteti utiliza extensii noi de domenii, care vin cu numeroase optiuni pentru afaceri online:
• .design pentru designerii grafici
• .inc este de obicei utilizat pentru orice tip de afacere
• .store sau .shop sunt excelente pentru magazine si cumparaturi online
• .tech este perfect pentru afaceri legate de tehnologie
• .gallery este perfecta pentru artisti, etc.
Utilizarea extensiilor noi de domenii va permite sa includeti un cuvant cheie in numele domeniului web, pastrandu-l in acelasi timp scurt (ex. tania.shop, art.gallery, eaton.tech, etc.).
Mai mult, puteti utiliza si nume de domenii de nivel superior bazate pe locatie (ccTLD – Country Code Top-Level Domain). Daca afacerea dvs. opereaza sau vizeaza o piata tinta dintr-o anumita tara, puteti utiliza un domeniu specific tarii, precum .be pentru Belgia, .bg pentru Belgia, domeniu .ro pentru Romania sau .ca pentru Canada.
6. Utilizati cuvinte cheie
Acest lucru pare in contradictie cu punctul 4 de mai sus, unde spuneam sa faceti numele de domeniu brandabil. Insa o optiune demna de luat in seama pentru alegerea unui nume de domeniu pentru o companie este sa identificati cuvinte cheie relevante pentru industria sau nisa dvs. apoi sa le utilizati pentru numele domeniului.
Pentru a gasi termeni relevanti domeniului sau industriei dvs. puteti utiliza instrumente precum Ubersuggest.
Concluzie
Un site web care nu este vizibil pentru publicul tinta este o risipa de spatiu pe Internet. Cu alte cuvinte, un site web care nu are SEO se poate pierde in lumea masiva a Internetului. Iata de ce este important sa va optimizati site-ul conform regulilor care au fost stabilite de motoarele de cautare iar una dintre aceste reguli este sa aveti un nume de domeniu web SEO-friendly pentru website-ul dvs.
Am acoperit in acest articol elementele esentiale ale modului in care puteti alege un nume de domeniu web pentru site-ul web al companiei dvs. Pentru a rezuma, fiti simplu, scurt, memorabil si unic cu numele de domeniu al website-ului dvs.
Promo