Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Cum facem cu denumirile oficiale ale spațiilor publice?

Data publicării
Autor
ArTiStul

De exemplu, Parcul Central, așa cum îi zic mai toți sucevenii, se numește de fapt Parcul Profesor Ioan Nemeș Suceava. Sau, Parcul de la Policlinică, așa cum îi zic mai toți sucevenii, se numește de fapt Parcul Sculptor Florea Vladimir. Și exemplele ar putea continua.

Buuunnn!

Astăzi mă interesa dacă parcul din centrul municipiului Vatra Dornei are o denumire oficială, așa că am pus mâna pe telefon și am sunat la primăria localității. După cinci apeluri telefonice îmi răspunde în sfârșit cineva care…

– Ziua bună, mă numesc cutare, de la cutare site și m-ar interesa dacă parcul din centrul localității Vatra Dornei are o denumire oficială. Până în momentul de față am găsit două denumiri: Parcul Central și Parcul Municipal. Mă puteți ajuta?

– Ăăăă… Se numește „Parcul stațiunii Vatra Dornei”.
– Sunteți sigur? Domnul… (aștept poate se recomandă, dar nimic)
– Da, sănătate!

Și mi-a închis telefonul… Tă, tă, tă, tă, tă…

Oaaa! Parcă mă așteptam să se numească „Parcul stațiunii Poiana Brașov”. :)

Se prea poate să fi dat peste un Dorel, însă acest om reprezintă instituția numită Primăria Municipiului Vatra Dornei. Nu era mai ușor să-mi zică „Îmi pare rău, dar nu știu ce și cum, însă mă pot interesa.” în loc să dea un răspuns după ureche? Să nu mai zic de comportament…

Par nebun că mă interesează astfel de lucruri, nu? Problema e că noi ce publicăm acum se va putea citi și peste mulți ani, iar în viitor cu siguranță o să conteze denumirile oficiale, chiar dacă acum unora li se pare o glumă. Și apoi, aceste denumiri oficiale nu vor ajunge cunoscute niciodată de oameni dacă nimeni nu vorbește despre ele.


Într-un final, m-a lămurit domnul Ioan MORARU, primarul municipiului Vatra Dornei – s-a numit Parcul Central dintotdeauna, dar de când Vatra Dornei a devenit municipiu, se numește Parcul Municipal. Mulțumesc pentru amabilitate!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.