Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Cumullus Suceava începe cursurile de zbor cu parapanta

Data publicării
Categoria

Asociația Sportivă de Zbor cu Parapanta Cumullus din Suceava a început înscrierile pentru cursurile de zbor cu parapanta.

După a treia promoţie de piloţi, care au absolvit cursul în toamna anului trecut, Cumullus îşi propune să continue şi în acest an cursurile pentru cei care vor să deprindă tehnicile de zbor. Preşedintele asociaţiei, Ciprian PAȘCAN, a anunţat că în momentul de faţă se pot face înscrieri pentru cursuri, acestea urmând să înceapă pe 17 Martie 2012, la sediul şcolii din Suceava.

Cursurile se adresează tuturor persoanelor de peste 16 ani cu sănătate fizică şi psihică bună. Cursul poate fi organizat atât în regim de weekend, cât şi în regim intensiv, cuprinzând atât teorie, cât şi practică. Partea teoretică se va desfăşura în sala de curs a şcolii, în timp ce la partea practică vor fi efectuate zboruri pe dealurile învecinate Sucevei, iar spre finalul cursului piloţii vor face zboruri în zone montane: Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Obcinele Bucovinei sau Vatra Dornei. Pentru începători va fi organizată şi o tabără de zbor la Costineşti. Pentru participanţii la acest curs, Asociaţia Cumullus va pune la dispoziţie un suport de curs teoretic, precum şi echipamentul de zbor complet. Cursul pentru începători se va finaliza în toamna acestui an cu un examen, în urma căruia piloţii absolvenţi vor primi o licenţă de zbor recunoscută pe plan internaţional, noii piloţi putând zbura oriunde în lume.

Pentru cei care nu s-au decis să păşească în această lume a zborului, Cumullus organizează zboruri tandem, în dublă comandă, participanţii fiind însoţiţi în zbor de un pilot. În timpul zborului pasagerul nu trebuie să piloteze, ci doar să se bucure de zbor şi să-şi fotografieze sau să-şi filmeze zborul, dacă doreşte. De asemenea, în cadrul şcolii pot fi organizate, gratuit, sesiuni demonstrative de pregătire, la care participanţii pot lucra, sub supravegherea instructorului, pe un teren drept, luând astfel contact cu echipamentul de zbor şi cu tehnicile specifice.

Cei interesaţi de cursuri sau de zbor în tandem sunt rugați să ia legătura cu Asociația Sportivă de Zbor cu Parapanta Cumullus.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.