Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Din secretele maeștrilor – culoare și lumină

Data publicării
Categoria

În perioada 15 August 2012 – 15 Noiembrie 2012, Muzeul Bucovinei în parteneriat cu Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu Suceava derulează proiectul Din secretele maeștrilor – culoare și lumină – proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) contract de finaţare nr. 291 /09 august 2012.

Proiectul are o valoare totală de 29.862 lei din care 7.151 finanţare proprie şi 22.711 lei finaţare de la Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Muzeul Bucovinei deschide cu acest proiect pilot seria programelor pentru publicul tânăr, copii între 8 și 18 ani interesați să participe activ la programele educative derulate în muzeu. Prin activităţile sale proiectul va transforma muzeul într-o instituție vie și dinamică, urmărindu-se şi atragerea unui număr mai mare de vizitatori, în special public tânăr.

Instituţia muzeală vine, astfel, în întâmpinarea publicului tânăr cu un proiect educativ de cunoaștere a patrimoniului artistic național și de punere în valoare a patrimoniul muzeului, familiarizarea cu opere de artă aparținând unor artişti plastici cunoscuţi sau mai puțin cunoscuți dar de mare importanță pentru istoria artei bucovinene.

Vor fi organizate activităţi interactive care să stimuleze observația, capacitatea de analiză și imaginația, materialele educative fiind puse la dispoziţie de către Muzeul Bucovinei care va asigura accesul la opere de artă găzduite de Galeria de Artă a acestuia.

Obiectivul general: valorificarea patrimoniului Colecţiei de Artă deţinută de Muzeul Bucovinei prin organizarea de ateliere de artă pentru copii în care aceştia vor fi educaţi în spiritul respectării şi promovării valorilor artistice bucovinene.

Obiective specifice:

  • instruirea unui număr de 30 copii care vor asimila şi aplica noțiunile de bază ale picturii de șevalet, respectiv: tehnici de lucru, maniere de interpretare, viziuni artistice și subiecte preferate de maeștri studiați;
  • familiarizarea celor 30 de participanți cu noţiunile de muzeologie, cunoașterea terminologiei de specialitate, a metodelor de protejare a patrimoniului, înțelegerea rolului muzeului/colecţiilor în societate şi însușirea unui comportament adecvat în spaţiul muzeal;
  • promovarea lucrărilor de artă create în timpul atelierelor prin organizarea unei expoziţii temporare pe simezele Muzeului Bucovinei.

Prin acest proiect Muzeul Bucovinei urmăreşte valorificarea patrimoniului Colecției de Artă prin derularea de activități cultural-educative pentru publicul tânăr, în scopul apropierii acestora de instituţia muzeală urmărindu-se consolidarea relaţiilor cu publicul de mâine.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.