Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Disidența din… tufiș

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Am înghițit ani de zile nu numai falși revoluționari dar și indivizi ascunși sub poalele nevestelor împovărate de sacoșe goale cu care veneau de la schimbul trei și triumfau după ore de stat la coada, cu am prins ceva.

Oamenii aceștia și-au inventat și rescris propria biografie după 1990 și încep să creadă chiar ei în minciuna lor. Au jinduit să sărute mâna conducătorilor de atunci dar nu i-a băgat nimeni în seamă și îți povestesc cum ascultau Europa Liberă ca pe un soi de activitate asemănătoare cu cea a creștinilor care se adunau în catacombele române.

Anii au trecut, azi nu mai dă nimeni doi bani nici pe puținii oameni adevarăți care nu au făcut pactul cu diavolul. Mai că și uitasem!

Când Ceaușecu a vizitat Marea Britanie a fost plimbat cu același fast cu care a fost și nunta prințului William, cred că doar caii erau alții, dovada că unul a luat-o razna pe stradă, și o lume întreagă a privit către românii disidenți și familia regală ca la niște cârcotași.

Au trecut zeci de ani, Ceaușescu s-a dus, dar cu mâhnire văd că și alții care ne critica și mereu strâmbă din nas își rescriu biografia sau mă rog, o scriu alții.

Regina Elisabeta a II a cea care l-a primit în casă și omenit pe Ceaușescu și soția lui, povestește că s-a ascuns după un tufiș când i-a vazut pe cei doi, pentru a evita o conversație. Ce sa mai zici de ai noștrii revoluționari din Siret sau aiurea care au certificate în regulă când iată că o disidentă autentică s-a dat dupa tufiș pentru că era cu câinele la plimbare și după cum stiți și voi cei care v-ați săturat de câini, ei fac un anumit lucru ridicând un picior lângă un copac sau tufiș.

Poate ar fi vrut să spună că s-a ascuns după Bush (tufiș) pentru că politica Angliei se reduce la când plouă la Washington la Londra se deschide umbrela.

Salut voios de pioner!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.