Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

E timpul să-ţi iei adio de la echipamentele vechi

Data publicării
Categoria

În perioada 28 Iunie 2013 – 24 Iulie 2013, în mediul rural din judeţul Suceava se desfăşoară o campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) de la populaţie. Campania organizată de ECOTIC şi ECOREC RECYCLING în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava are drept scop creşterea gradului de implicare şi conştientizare a administraţie publice locale şi a populaţiei rurale din judeţ privind colectarea selectivă a acestor tipuri de deşeuri în vederea introducerii lor în circuitul reciclării, valorificării şi eliminării nepoluante.

Programul include, pe lângă latura informativ-educativă şi o componentă practică, aceea de colectare separată a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, oferind prin implicarea colectorului autorizat, ECOREC RECYCLING, soluţii pentru o problemă comunitară încă nerezolvată în totalitate pe plan local: colectarea separată a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

În perioada mai sus amintită, o maşină a ECOREC RECYCLING va trece prin comunele şi satele din judeţul Suceava staţionând cel puţin o zi, populaţia fiind invitată să predea DEEE-urile, pe care le deţine, personalului specializat. Persoanele care vor preda echipamentele vechi vor fi motivate de organizatori cu un premiu simbolic. Localităţile rurale invitate să participe la această campanie sunt: Drăguşeni, Vadu Moldovei, Boroaia, Bogdăneşti, Mălini, Fântâna Mare, Păltinoasa, Drăgoieşti, Rădăşeni, Capu Câmpului, Ciprian Porumbescu, Cacica, Pârteştii de Jos, Botoşana și Suceviţa.

Prin această campanie, ECOTIC işi doreşte să continue iniţiativele de informare, conştientizare şi colectare a DEEE desfăşurate de-a lungul anilor.

Prin eforturile conjugate depuse de populaţie şi de organizatori, proiectele de acest gen sunt desfăşurate din dorinţa modelării unei atitudini pro-active în direcția protecției mediului și eficientizării utilizării resurselor, organizatorii reamintind faptul că, printr-o colectare separată şi corectă a acestor deşeuri, protejăm nu numai mediul, dar şi sănătatea umană, dar şi faptul că, din reciclarea DEEE rezultă materii prime secundare care vor intra din nou în circuitul economic, prin fabricarea unor noi produse electronice.

Rezultanta directă a tuturor acestor activităţi este caracterizată prin scăderea considerabilă a efectelor negative aspura mediului şi sănătăţii umane, conservarea resurselor planetei şi micşorarea amprentei de dioxid de carbon a noilor produse.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava s-a alăturat cu interes sporit la această iniţiativă a celor două asociaţii, care işi desfăşoară activitatea în domeniul colectării şi gestionării DEEE-urilor, contribuind în acest mod la eforturile pe care trebuie să le facă România ca ţară în vederea atingerii ţintei de 4 kg/cap.loc./an – DEEE-uri colectate, stabilită în angajamentele semnate cu Uniunea Europeană.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.