Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Elevii Colegiului Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava, în topul inovatorilor

Data publicării
Categoria

O echipă formată din patru elevi de la Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava s-a calificat în semifinala naţională a concursului Social Innovation Relay, organizat de Junior Achivement şi HP România. Concursul este destinat elevilor de liceu pasionaţi de antreprenoriat şi tehnologie.

Anul acesta, pe site-ul concursului s-au înscris 369 de echipe, din acestea fiind selectate doar 20 de echipe pentru semifinala naţională. Mai departe, cele mai bune zece echipe care propun soluţii fezabile şi originale se vor califica în finala naţională a competiţiei, concurând pentru titlul de „Cea mai bună idee de inovare socială” şi premii în produse tehnologice. Elevii vor primi feedback şi recomandări de îmbunătăţire pentru propunerile lor din partea consultanţilor voluntari şi vor avea acces gratuit la cursuri online de antreprenoriat prin programul HP LIFE.

Echipa de la Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza este formată din Ursăciuc Claudiu, Sumanariu Fernando, Paşcu Ionuţ şi Dohotaru Marius şi coordonată de dna prof. Leşan Alina. Ei s-au gândit să rezolve problema alimentaţiei nesănătoase şi a obezităţii printr-o aplicaţie pentru Smartphone bine pusă la punct.

Ideea noastră se bazează pe faptul că în prezent, populaţia din România (şi nu numai) nu este suficient de bine informată cu privire la alimentaţie, la ceea ce înseamnă un stil de viaţă sănătos şi un regim alimentar echilibrat. În plus, suntem bombardaţi cu produse de tip fast food, de care sunt tentaţi în special tinerii. Toate aceste elemente conduc la grave probleme de sănătate. Astfel, ne-am gândit să realizăm o aplicaţie pentru telefonul mobil, denumită EatSmart, prin intermediul căreia, fiecare utilizator să îşi poata crea un profil individual, iar aplicaţia să îi poată furniza şi calcula, personalizat, numărul de calorii necesare, să îl atenţioneze atunci când doreşte să consume un aliment nesănătos, să îl poată ajuta să piardă în greutate, furnizându-i meniuri sănătoase şi încuranjându-l să facă sport a declarat Sumanariu Fernando. De asemenea, întrebaţi de ce au ales această metodă de a rezolva problema, Ursăciuc Claudiu a răspuns că am ales să realizam o aplicaţie pentru telefonul mobil deoarece ştim cât de atraşi sunt tinerii de astfel de aplicaţii. De asemenea, considerăm că dacă vom educa tinerii în acest sens, vor deveni adulţi responsabili din acest punct de vedere.

Dacă echipa va reuşi să se claseze pe locul I, va fi premiată în cadrul Galei Business Hall of Fame şi va reprezenta România la finala globală online din iulie 2014, alături de participanţi din alte 18 ţări.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.