Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Executări silite pentru recuperarea debitelor restante

Data publicării
Categoria

De la data de 1 Septembrie 2013, Primăria Municipiului Suceava și-a dublat numărul de salariați din compartimentul de executări silite.

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că instituția pe care o conduce are de recuperat datorii în valoare de aproximativ 490 miliarde de lei vechi. Acesta a precizat din mai mult din jumătate din această sumă o constituie datoriile pe care le au către primărie societăți comerciale aflate în insolvență sau faliment.

De asemeni, edilul Sucevei a mai menționat că o datorie consistentă către primărie au și asociațiile și fundațiile, acestea datorând mai bine de 7% din totalul sumei pe care primăria o are de recuperat. Acesta a mai precizat că din totatul de 219 asociații și fundații aflate în evidența municipalității cu datorii, despre 50 nu se mai știe nimic, iar în acest caz primăria, prin departamentul de specialitate se va adresa instanțelor judecătorești.

De precizat, că fundațiile și asociațiile au acumulat datorii în special prin neplata impozitelor pe mașinile importate și înmatriculate prin „metoda fundației”.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.