Orașul SUCEAVA

Vinde!

Implică-te! Suceava în imagini

Frustrare

Data publicării
Autor
Daniel PROROCIUC

Bunăoară, prietenii de la Kiss Fm Suceava ne-au comunicat că Dezbracatu’ şi Puştiu, celebrii prin rolurile lor din Cronica Cârcotaşilor, ne-au vizitat măreţul oraş pentru a premia unul dintre suceveni în cadrul unui concurs organizat de postul de radio mai sus menţionat. Concursul presupunea ca fiecare ascultător să afle locul, de obicei central, şi oraşul în care se află echipa, urmând a fi supus unei probe haioase, iar în final să obţină ca premiu o bicicletă mountain-bike, mai mult decât perfectă pentru majoritatea drumurilor din România.

Probabil, vă veţi întreba de ce sunt frustrat? Ei bine sunt frustrat din cauza autorităţilor locale. Şi ce legătură au autorităţile locale cu amintitul concurs? Directă, indirectă, nu ştiu. Ştiu doar că m-am simţit extrem de frustrat când într-un material, prezentat pe o televiziune naţională, legat de acest concurs, am văzut alături de milioane de telespectatori mega şantierul din oraşul care în anii trecuţi se dorea şi, presupun, se doreşte a fi un important centru turistic.

Frustrare

Sunt frustrat pentru că de mai bine de un an avem o zonă centrală bombardată lună de lună de picamere, plină de tranşeele unui război rece autorităţi – cetăţeni, unde la fiecare pas îţi este frică să nu cazi într-una din gropile făcute cu minele de pix printr-o semnătură indolentă pe un contract de reabilitare.

Sunt frustrat atunci când văd oraşe din vest în care mersul cu bicicleta face parte din rutina zilnică, pentru că ei sunt respectaţi în trafic, piste separate şi locuri de parcare special amenajate. Rutină la ei, sport extrem la noi. Autorităţile sucevene pot inventa noi proble în ciclism: slalom printre pietoni (vezi amplasarea aşa-ziselor piste), săritura peste obstacole (şanţuri şi borduri), înot pe bicicletă (cei care au pedalat pe ploaie ştiu) sau 100m outdoor sprint ciclist vs maidanez.

Frustrare

Sunt frustrat că de ani de zile ne chinuim să schimbăm, în bine, imaginea unui oraş care în loc să devină mai frumos, mai plăcut, mai aerisit… el capată nuanţe de gri întunecat la fel ca gândurile legate de cetăţeni ale mai marilor acestui oraş.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Comentarii (10)

 1. Camil

  Bine ai venit in club

  Răspunde

 2. Florin M.

  Trăim în oraşul Off-Road.

  Răspunde

  • Ovidiu Gramesc

   Hai sa facem un documentar despre el:> eu pun la dispozitie camera HD cu tot ce trebuie + bicicleta de dirt :D

   Răspunde

 3. Georgiana

  Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!!!!!!!..

  Răspunde

 4. spaz

  Adauga si asta pe lista —>
  http://www.ziare.com/cultura/unesco/manastirea-sucevita-pe-lista-patrimoniului-unesco-1032778
  damn right.
  eu unu’ m-am speriat cand am ajuns acasa, totul era ca dupa razboi :/
  naibii, ar putea muta astia concursul de downhill din Dorna direct in centrul Sucevei. Ar fi mai ceva decat la munte :)

  Răspunde

 5. alecs

  asta este :)

  Răspunde

 6. Petrescu

  @alecs
  amice asta-i atitudinea generala a romanilor si tocmai asta-i cel mai suparator. Mergem la vot ca retarzii, votam fara sa gandim si dupa ce ajunge floarea Bosanciului la conducere ne plangem ca primarul e taran (duuuh!) si ca face praf orasul.

  A se vedea Vrancea si alte orase care-au avut aceeasi soarta, data de indolenta si nesimtirea fara limite a celor din conducere. A mai auzit cineva de Vrancea de acum 4-5 ani de zile? Rar am mai vazut in ziare scris (de bine sau de rau) despre Vrancea si zona respectiva, cand mai era cate un cutremur pe-acolo in rest fix pix.

  Exact asa o s-ajungem si noi in 2-3 ani, pentru ca sunt slabe tare sanse sa termine domnul primar lucrarile de „reabilitare si scoatere de peri albi concetatenilor” inainte sa termine mandatu’. Bineinteles ca cine o sa ajunga la putere o sa aiba nevoie de 3 ani cel putin ca sa curete rahatul lor si peste 4 ani o sa ne trezim iarasi cu floarea Bosanciului la conducere (alta problema a romanilor, au memoria mai scurta decat pestii) si iar o sa avem parc de distractie replica vulcanii noroiosi in centru.

  Răspunde

 7. Domuncu

  De aia am ajuns unde suntem acum, pentru ca toti spun ca „alecs”: asta este. Cred ce e nevoie de mai mult.

  Răspunde

 8. creTzu

  omu meu siret pe zona

  Răspunde

 9. alex

  unii de sus intreaba : nu puteau filma si ei in alta zona?
  altii de jos intreaba: nu puteati sa terminati treaba?
  toti raspund: NU!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.