Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

În procesul cu Termica, Primăria va fi reprezentată de Decanul Baroului Suceava

Data publicării
Categoria

Municipalitatea suceveană va fi reprezentată la procesele pe care le are cu Termica Suceava de către decanul Baroului de Avocaţi Suceava, Sorin Dumitru Rusu.
Decizia a fost luată în urma unei selecţii de oferte pentru desemnarea unor specialişti în avocatură, care să lucreze împreună avocaţii primăriei, în procese grele, precum cel prin care administratorii judiciari ai Termica solicită nu mai puţin de 933 de miliarde de lei vechi.

În luna noiembrie 2013, Consiliul Local Suceava a aprobat alocarea sumei de 150.000 lei (1,5 miliarde de lei vechi), pentru a contracta serviciile unui cabinet sau case de avocatură, care să acorde asistenţa juridică necesară şi reprezentarea în instanţă în procesele cu administratorii judiciari ai Termica.
La licitaţie au fost depuse patru oferte: Boştină şi asociaţii SPRL Bucureşti – 120.760 de lei, Popovici Petrovici Aruşti Societatea Civilă de Avocaţi Botoşani – 62.270 de lei, Cabinetul de Avocatură Sora Radu Valentin Bucureşti – 99.000 de lei, Cabinetul de Avocatură Rusu Sorin Dumitru Suceava – 75.000 de lei.
O a cincea ofertă, a Casei de avocatură Zamfirescu, Racoţi & Partners, nu a putut fi luată în considerare, pentru că a fost depusă cu opt minute mai târziu decât termenul limită prevăzut.
„În urma analizării ofertelor şi a condiţiilor prevăzute în caietul de sarcini a fost declarată câştigătoare oferta Cabinetului de Avocatură Rusu Sorin Dumitru, care este decanul Baroului de Avocaţi Suceava”, a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că în perioada următoare, câştigătorullicitaţiei este aşteptat să vină la discuţii cu juriştii primăriei, să facă o strategie comună de apărare a intereselor municipalităţii în disputele existente cu administratorii judiciari ai Termica.
Onorariul solicitat de Sorin Dumitru Rusu, cu care a şi fost desemnat câştigător, este de 75.000 lei, adică jumătate din suma aprobată în Consiliul Local pentru angajarea unor specialişti în avocatură.
Oferta Popovici Petrovici Aruşti Societatea Civilă de Avocaţi Botoşani, care a venit cu cel mai mic preţ, a fost descalificată pentru lipsa unor documente la dosar.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.