Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Încasări mai mari la buget

Data publicării
Categoria

Sucevenii s-au dovedit a fi mai conştiincioşi decât anul trecut în privinţa plăţii taxelor şi impozitelor locale. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că până pe 25 ianuarie s-au încasat 12.823.227 de lei, comparativ cu încasările de 12.388.622 de lei din aceeaşi perioadă a anului 2013.

„Până acum se înregistrează o situaţie ceva mai bună în privinţa încasărilor la taxele şi impozitele locale. Încasările pe 2014 sunt mai mari cu 3,5% decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”, a anunţat ieri şeful municipalităţii sucevene.
Conform evidenţelor municipalităţii, la veniturile proprii încasările sunt mai mari cu 3,8%.
La impozitul pe clădiri, încasările sunt mai mari cu 39,3% la persoane fizice, iar la persoanele juridice cu 6,6%. La impozitul pe teren, încasările sunt mai mari cu 22%, la persoane fizice şi cu 45,1% la cele juridice. La mijloace de transport, încasările au crescut cu 19,2%, iar la cele juridice cu 2,8%.
„O evoluţie semnificativă s-a înregistrat şi la executări silite, unde încasările sunt cu 55% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a activităţii departamentului de executare silită, la care s-a dublat personalul anul trecut. Rămâne în continuare o problemă recuperarea acestor sume restante, activitatea acestui departament produce disconfort la persoane fizice şi juridice, dar nu avem altă soluţie. Poate ar fi trebuit să fim mai fermi cu mai mult timp în urmă”, a adăugat primarul Sucevei.
Acesta a revenit cu o solicitare către parlamentarii suceveni, să facă demersurile necesare pentru crearea unui cadru legislativ care să permită transformarea amenzilor care nu se pot încasa în muncă în folosul comunităţii, precizând că sunt sume imense din amenzi cu care primăriile se încarcă inutil în contabilitate.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.