Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Începe să faci ceva pentru oraș!

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Îţi duci viaţa lângă o persoană la care ţii iar asta te linişteşte. Te trezeşti dimineaţa şi te bucuri că o vezi. Copiii sunt cea mai mare bucurie pentru voi. Între timp aţi devenit voi. Vrei ce e mai bun pentru ei, vrei totul plus tot ce ţi-a lipsit ţie. Dacă e aşa, în totalitate sau măcar îţi doreşti asta sau doar ţi-a trecut prin minte, de ce ar fi altfel când vine vorba de oraşul în care locuieşti.

Avem un oraş cu istorie în spate, turism de shopping în faţă şi cu noroi şi gunoi pe jos. Aşa cum ţinem la familie ar trebui să ţinem şi la oraş. Când te trezeşti şi izbeşti uşa trezind toată casa îţi pare rău. Îţi pare rău atunci când parchezi blocând alte zece maşini? Acasă nu arunci ambalaje pe jos pentru că tot tu le strângi, în oraş are cine să le strângă aşa că îţi permiţi să faci mizerie.

Ai fost educat să te comporţi într-un anume fel în casă doar că uiţi de toate când ieşi prin oraş. Ne plângem că nu avem una şi alta dar nu facem nimic în acest sens. Aşteptăm străinii să construiască pentru noi, să ne scrie istoria, să ne promoveze mănăstirile. Noi vom putea mereu să le furăm coşurile, să le devastăm parcările şi să-i criticăm.

Aşteptăm de la un primar să schimbe oraşul. Aşteptăm de la un primar să educe oamenii? Primul care poate face ceva în acest sens eşti chiar tu. Ai puterea să schimbi lucrurile, nimeni nu te opreşte să vorbeşti, nimeni nu te opreşte să devii exemplu pentru cei din jur.

Du-ţi viaţa într-un oraş care te linişteşte. Trezeşte-te dimineaţa şi bucură-te de oraşul prin care mergi. Învaţă-ţi copiii să facă la fel.

Începe să faci ceva pentru oraş!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Promo

Comentarii (2)

 1. cel fara de nume

  Initiativa este interesanta , postul reusit . Numai ca primarul nu poate sa schimbe oameni . Si nici educatia . Ramane sa se formeze un elitism la care sa doreasca cu totii sa adere . Ma intreb cati ar fi deacord? Avem si solutii pentru o asemenea grupare . Se numeste ONG .Si mai este si problema fondurilor dar si la aceasta este solutia numita Phare . Ramane insa intrebarea.. cati ar fi deacord sa devina voluntari pentru o Suceava mai buna???

  Răspunde

 2. bobby

  O sa radeti, da’ in gara Burdujeni, unde ieri am fumat ultima tigara, is doar 2 cosuri de gunoi, ca sa arunc pachetul era sa pierd trenul.

  Cred in initiativa personala la fel de mult ca si in educatie. N-0 sa-i poti explica unui imbecil care deja a aruncat un pet pe jos care sunt efectele gestului sau, nu-l intereseaza. Nici nu-l vei putea amenda pe patronul care nu matura in fata propriului magazin, pentru simplu motiv ca are o fobie deja in a plati amenzi.

  Am in spatele blocului o pubela pe care scrie “Hartie-Carton”, gasesti orice in afara de asta acolo.

  Si vad eu cam asa…o mediatizare atat a actiunilor pozitive, cat si negative, sunt destui cu aparate foto dupa gat ca sa se poata face asta fara efort enorm. Amenda de tip rusinica poate da roade pe termen scurt si chiar mediu.
  Mai zic de-o idee, daca nu-s fonduri suficiente pentru pubele, cosuri etc….faceti-le fratilor personalizate. Puneti un slogan destept, ceva de genul SC…., pentru un oras curat, luati banii si faceti actiuni. Important sa invatam sa facem lucrurile normal, nu sa stim ca indiferent de ce facem, vine cineva platit, si pe bani buni, si strange mizeria.. DAca vedeti pe cineva ca a parcat aiurea, faceti poza si hop la gazeta de perete ( acu e site, da’ are efect) si mediatizati ca acolo va puteti informa de care nesimtiti sa va feriti.

  Pana la urma oamenii nu-s rai, stiu ce au de facut, doar ca-s indolenti, delasatori, adeseori nepasatori si cu siguranta si ei satui de mizeria in care traiesc.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.