Orașul SUCEAVA

Informează-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Inceputul școlii readuce internaționalismul în licee

Data publicării
Categoria

Grow, programul educațional inovativ desfășurat pe parcursul celor patru ani de liceu la nivel național, singurul ce aduce studenți internaționali alături de liceeni în cadrul a 3 ediții pe an lansează o nouă rundă de înscrieri pentru elevii de clasa a IX-a. Organizat de AIESEC și Școala de Valori programul Grow își începe al doilea an de activitate.

Grow a dat startul înscrierilor pe growedu.ro pentru ediția Grow 0.9 din 2011, adresată liceenilor aflați în clasele a IX-a din 13 orașe. Inițiativa educațională pilotată în 2010 este o experiență creată de pasiunea tinerilor și expertiza specialiștilor în educație, cu scopul de a ajuta reprezentanții unei generații să-și dezvolte abilități, atitudini și cunoștințe, împreună cu studenți străini veniți în România ca voluntari prin intermediul programului de schimb internațional al organizației AIESEC și prin intermediul Serviciului European de Voluntariat.

Cu o abordare specifică pe fiecare an în parte, Grow se desfășoară în Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Timișoara,Târgu Mureș și în premieră în Craiova, iar în Râmnicu Vâlcea cu sprijinul World Vision.

Cu un ciclu complet de patru ani de dezvoltare prin educație non-formală, programul Grow se concentrează în clasa a IX-a pe descoperirea punctelor tari și slabe ale participanților, lucru în echipă, valori culturale românești, managementul proiectelor și nu numai. Toate activitățile Grow se desfășoară într-un mediu tineresc care promovează interculturalitatea, voluntariatul și diversitatea în zece întâlniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 săptămâni, susținute în limba engleză.

Participând la ediția pilot din Grow 0.9 2010, Andra își amintește: Am realizat că un grup de oameni chiar pot lucra împreună, dacă-și propun asta. Mi-am schimbat total părerea despre munca în echipă. Am realizat și că mulți oameni din lumi total diferite pot avea aceleași calități ca și noi. Mi-au plăcut la nebunie discuțiile cu studenții străini. A fost grozav să pot vorbi cu un „profesor‟ ca și cum ar fi un coleg de clasă. În mod special mi-a plăcut că fiecare activitatea putea fi folosită ulterior la școală sau în viață în general. Mesajul meu către viitorii participanți: e super interesant. Studenții internaționali vor fi absolut fascinanți, iar tot ce se întâmplă e constructiv și distractiv în același timp.

De cealaltă parte, Renée van Gerwe – student din Olanda participant în cadrul edițiilor precedente povestește: Programul Grow a fost modul perfect de a cunoaște, mai în profunzime, generația tânără din România. Cât despre cursuri, au fost pe cât de serioase pe atât de amuzante, transformându-se în învățare prin joc și zâmbet. O altă oportunitate oferită a fost aceea de a organiza activități în afara orelor de curs, ceea ce ne-a oferit momente foarte frumoase într-un cadru informal, alături de elevii români, mulți dintre ei devenindu-mi prieteni.

Până pe 1 Martie 2011 elevii de clasa a IX-a se pot înscrie pe growedu.ro sau luând legătura cu organizatorii locali.

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăți bazate pe valori prin educație inovativă. Punem sub semnul întrebării granițele educației tradiționale și creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informații de valoare, experiențe de formare a caracterului, de a interacționa cu modele pozitive și de a avea expunere internațională, cu scopul de a crește responsabilitatea personală și controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40.000 de membri din peste o sută de țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine.

Publicitate

Comentarii (5)

 1. miki

  bravoooooo

  Răspunde

 2. vitalie

  grow e ccel mai tare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  copii,nu ezitai sa va inscrieti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  va fi cea mai grozava experient din viata voastra!!!!!!!!!!!!!!!!

  Răspunde

 3. Mery

  >:D< Bafta! Va pup si va imbratisez!
  Si voi, elevii de clasa a 9-a nu ratati cea mai mare oportunitate de dezvoltare!

  Răspunde

 4. Danutza

  Super, va recomand sa incercati, GROW o sa va ajute sa descoperiti calitati pe care nu stiati ca le aveti!Bafta si va asteptam cu bratele deschise!

  Răspunde

 5. Paula

  frumos :D

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.