Orașul SUCEAVA

Împărtășește!

Implică-te! Suceava în imagini

Îndoieli

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Săptămâna aceasta, Poliţia Română a pua capăt unei periculuoase reţele de infractori. Aflată în pieţele bucureştene a surprins câteva balaoacheşe care încălcau legea cu neruşinare.

Pentru ca să aibă şi gura puradeilor ce să mănânce, această reţea specializată în lovituri sezoniere (sezonul ghioceilor, al urzicilor, al seminţelor…) s-a aşezat cu noapte-n cap în pieţe ca să vândă ghiocei pentru cucoana lu’ matale, boierule, mâncaţi-aş.

Vigilenta noastră poliţie a văzut că pirandele n-aveau nici certificat de provenienţă a ghioceilor şi nici dovada că au plătit TVA către Vlădescu. Aşa că, omenoşi fiind, nu le-au confiscat marfa ci le-au îndemnat, cu mâna pe baston, să se care din zonă.

În acelaşi timp, în spatele şi mijlocul lor se petrecea un spectacol de magie. La tarabele unde erau expuse banane pentru vânzare, la un semn ele se transformau în pachete de ţigări de contrabandă, care culmea, s-au scumpit şi ele, de la cinci la şase lei. Vajnicii apărători ai legii erau orbi, aşa cum oarbă e şi justiţia, cu cine vrea ea.

Ştiind că Guvernul a interzis vânzarea a peste 30 de plante din cauza efectului lor halucinogen, m-am gândit că ştiu ei poliţiştii ceva şi că ne apară de ceva ce e mai toxic decât tutunul.

Acum, când se apropie 8 Martie, mă gândesc ce să-i cumpar soţiei: am de ales între un buchet de ghiocei (dacă dăunează grav sănătăţii?) sau două-trei pachete de ţigări, din alea fără timbru. Numai că ea nu fumează…

Of! Până anul ăsta n-aveam atâtea îndoieli!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.